dimarts, de juny 12, 2007

Menys atur | Rouco / Serrano | Mateo Lara

Menys atur, més feina
:
M'envien el darrer número de l'Observatori del Mercat de Treball de Mataró corresponent al mes d'abril i cito textualment el que diu:

L’atur registrat s’ha reduït a Mataró per quart mes consecutiu. El mes d’abril ha acabat amb 5.851 persones sense feina a la ciutat, 52 menys que ara fa un mes, i 240 menys que les que hi havia un any abans; és a dir, una davallada interanual del 3,94%. Aquest descens relatiu dels darrers dotze mesos és millor que el del conjunt de l’Estat espanyol i del Maresme, però se situa per sota de les reduccions de la província de Barcelona i de Catalunya. Els homes acaparen tot el descens, mentre que les dones engreixen les llistes en un 1,1%. Pel que fa a la taxa d’atur registrat, amb la població activa estimada per al 2007, aquesta se situa en el 9,5%, una dècima menys que la del mes de març, i quatre dècimes per sota de la d’un any abans. (Més)

La contractació laboral experimenta, d'altra abnda, un fort creixement, amb índexs d'ocupació en xifres absolutes mai vistos i amb ritmes de creixement sis vegades per sobre de Catalunya i el doble d'Espanya, amb consolidació de l'ocupació gràcies a l'impuls dels contactes indefinits. Segueix:

Les dades de contractació presenten uns bons resultats a Mataró. Al mes d’abril, el nombre de comunicacions de contractes ha estat de 2.698, un 12,9% més que les del mateix mes de l’any passat. Durant els quatre primers mesos de 2007, el nombre de comunicacions de contractes ha estat d’11.928, un 12,1% més que en el mateix període del 2006. La contractació indefinida és la principal impulsora d’aquesta millora, amb 2.246 contractes entre els mesos de gener i abril del 2007, un 26% més que en el mateix interval de temps del 2006. Amb aquesta xifra, els contractes fixos representen el 18,8% de la contractació del municipi. (Més)

Foto: fotobloc Hometown Invasion Tour
:
Rouco / Serrano
:
En Jordi Serrano va escriure divendres passat un divertit article al Diari de Girona en el qual en to irònic demostrava de quina manera tan eficaç contribueix Monsenyor Rouco a buidar esglésies i fer menja-capellans. Sens dubte, quant més caricaturesc i tòpic és un més afavoreix les intencions pretesament contràries.
:
Mateo Lara
:
A l'exposició sobre la darrera Mostra d'Art Jove de Mataró, que pode veure a Can Palauet fins el dia 1 de juliol, descobreixo una faceta desconeguda (per mi) del rei dels grafittis mataronins, Mateo Lara, ara en plena moguda al TecnoCampus. Em refereixo a una sèrie de curts d'animació que, sobre la base de la paròdia a alguns films recents també d'animació, la majoria, el seu alter-ego, Matiu, passa una sèrie de vicissituds. Jo l'he trobat força divertit i professional. Podeu descarregar-vos-els aquí.
: