dimarts, de juny 05, 2007

Àngels | Contra el tòpic | Contra ETA

Els àngels de Perecoll
:
Divendres passat vaig anar a Can Caralt, a Llavaneres, a la inauuració de la darrera exposició de l'artista mataroní Perecoll, dedicada a un dels seus temes recorrents: els àngels. El primer que cal dir és que el tema apareix en l'obra de Perecoll de manera transversal i multidisciplinar: en les pintures negres, en l'escultura, en les seves obres primerenques, en les seves recents aquarel·les...
:
El segon que s'ha de fer notar, com es féu a la inaguració, és l'elecció el personatge alat com a símbol d'allò que no som però voldríem ser, com un 'enviat' (això vol dir etimològicament 'àngel') del cel que ingorem o com aquell que ens pot transportar a fites insospitades... amb el risc de caure com Ícar. En un món reencantant-se, a la recerca de símbols del sagrat per arrencar-los de llur simulacre, els àngels apareixen com a éssers amb força simpatia.
:
El tercer, veient el domini i la versatilitat disciplinar de l'autor, és el treball meticulós per la textura. La textura és bàsica en el llenguatge artístic i Perecoll ens la brinda com l'oportunitat per iniciar el diàleg amb l'obra: un reflex fugaç en un quadre, les rugositats que van atemperant-se, la combinació d'una presència contundent del paper i la vivacitat de l'aquarel·la, la multiplicitat de gammes en una mateixa pinzellada, o en vàries d'un sol color... En fi, hi ha més coses que em vénen al cap, però ara us les deixo a vosaltres. En parlen Pere Pascual i Joan Antoni Baron. Foto: capgros.com.
:
Om contra el tòpic
:
La Mª Carme m'envia un article d'Albert Om, a l'Avui d'avui, contra el tòpic que costa tan poc d'instal·lar respecte a la tasca que ens disposem a fer aquells que hem tingut l'honor de ser elegits regidors, nou mil a tota Catalunya, per començar el nou mandat que s'inicia el proper dia 16.
:
Fermesa contra ETA
:
En Miquel Iceta fa bé de demanar claredat i fermesa, i unitat política, davant la ruptura unilateral de l'alto el foc de la banda terrorista, en aquest post que reuneix també les reaccions del President Zapatero, de la Generalitat i del PSOE. És a dir, comportar-nos de la mateixa manera com ens vam comportar tots a la ruptura de la treva del novembre de 1999, en una més d'aquest camí de Sísif en què sembla haver-se convertit el llast terrorista. Comportar-se d'una altra manera seria mesquí.
: