dimecres, de febrer 20, 2008

Declaració | Acollir

Declaració dels laics
:
Dimarts va presentar-se a Barcelona (vegeu foto) la Declaració amb motiu de la nota de la Conferència Episcopal Espanyola sobre les eleccions generals que he subscrit signant-la junt amb altres persones del país que tenen responsabilitats i orígens ideològics ben diversos. Dos mataronins més, Joan Antoni Baron i Joan Pera, apareixen entre els signants. No tan sols hi ha l'objectiu de manifestar la distància crítica vers la Nota esmentada, sinó també el de tendir ponts de diàleg fructífers. Us convido a llegir-la.
:
Acollir enlloc de condemnar
:
Al darrer número de la revista Foc Nou hi ha una columna de la periodista Montse Sintas que expressa, crec jo, una molt bona manera d'enfrontar-se a la qüestió de l'avortament des de la perspectiva cristiana. S'allunya de les tesis que igualen l'avortament a la llibertat. No és pas això, diu, l'avortament és un fracàs i un motiu de sofriment per moltes dones que s'afegeix "a la incapacitat històrica de la humanitat d’acollir veritablement en el seu si els éssers humans. Els nascuts i els qui han de néixer".
:
Sintas, però, s'allunya també de "judicar, tampoc, i encara menys a condemnar la dona que hagi avortat (o es plantegi fer-ho) moguda per la soledat, la por, la violència d’altres contra el seu cos, o d’altres motius personals". I, després de demanar més iniciatives d'acolliment a les dones que es troben en una situació com aquesta, acaba: "Amb tot, la jerarquia de l’Església catòlica, lluny de ser acollidora, segueix tossudament girada d’esquena a la realitat complexa i no surt de l’anatema en què situa aquests temes morals. Sense debat. Sense amor".
:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi també m'ha agradat molt. Un article que també hi té relació és el de la Paquita Montaner a l'Agulla, sobre la síndrome de Down. I una altra cosa que m'ajuda a formular tot això és el llibre del Pagola sobre Jesús, en què queda clar que a Jesús el preocupava molt més el patiment de la gent que si mereixien o no condemna per les seves actuacions. Mercè

Ramon Bassas ha dit...

Mercè,
Sí... Hi ha gent encara que ho ha entès tot al revés.