dimarts, de febrer 26, 2008

Sí, podem | Pujol i Mataró

La campanya optimista - V
:
:
Totes les enquestes posteriors al debat d'ahir donen guanyador a Zapatero. En algunes, a més, el nombre dels que creuen que aquest guanyarà les eleccions s'ha incrementat respecte a enquestes anteriors. Antena3 (Zapatero 45.4% - Rajoy 39.3%) Cuatro (Zapatero 45.4% - Rajoy 33.4%), Tele 5 (Zapatero 50.5% - Rajoy 34.6) i La Sexta (Zapatero 45.7% - Rajoy 30.1%) ja donaven ahir un marge important al candidat socialista ahir a la nit. Avui, els diaris ho ajusten una mica més, però tots donen vencedor el president del Govern.
:
Si una cosa va quedar clara, ahir, si és que algú encara dubtava) és que no són el mateix. Malgrat l'esforç del candidat de la dreta en aprendre's el preu de les coses, el paio no sabia ni què és un bono-bus, per exemple. Curiosament, en els cinc regularitzacions d'immigants que va fer el PP (cinc contra una del PSOE), era suficient acreditar una nit d'hotel o disposar d'un abonament del transport públic. En la que féu el Govern Zapatero, que va representar l'entrada a la cotització a la Seguretat Social (al pagament d'impostos) de bona part de persones que amb Aznar eren il·legals, era necessari un contracte laboral. Vegem aquest tros del debat:
:

:

Zapatero va anunciar que continuarà la creació de llocs de treball (3 milions els darrers quatre anys) fins assolir la plena ocupació, que continuarà amb la política d'atorgament de drets i llibertats i que ampliarà les oportunitats dels ciutadans. Sí, podem. Podem fer-ho. (Del debat en parla el regidor Carlos Fernández al seu bloc i demana que hi diguem la nostra; destaco també els comentaris de Sergi Bonamusa i Cinto Amat). Ara, el vídeo d'avui. Sí. Podem.
:

:
Pujol confia en Mataró
:
El President Pujol (a la foto, de Quim Puig) concedia una entrevista dissabte passat a El Punt sobre la seva vinculació a la comarca del Maresme de la que n'extrec algun apunt important per Mataró, especialment per la seva capacitat com a capital de comarca i potencial econòmic i comercial. Lluny de visions catastrofistes que alguns fan córrer (o ho han fet córrer), fins i tot dins de les seves files polítiques, el veterà dirigent aixeca la vista i diu el que transcric d'un tros de les preguntes que li lanteja la periodista Teresa Màrquez (les respostes de Pujol van entrecomillades):
:
-Parlem de Mataró, una capital de comarca que sempre ha estat discutida i que té un lideratge poc marcat...
-«Mataró és una ciutat amb moltes possibilitats. No em consta que ningú li disputi la capitalitat.»
:
-No en aquest sentit, però el cert és que aquest paper no l'ha exercit gaire.
-«En un cert sentit és veritat. En les meves memòries ja explico que la gent de Premià de Dalt i Premià de Mar no pujàvem a Mataró perquè Barcelona ens quedava molt a prop. Jo no hi venia mai, i el primer cop que hi vaig posar els peus, el 1939, va ser per anar a visitar un oncle a qui havien tancat a la presó. No veníem ni a comprar, ni a passejar... Però el Mataró d'avui, vist des de la perspectiva d'algú del carrer, té un potencial comercial molt important.»
:
-Gràcies al centre comercial o a les botigues del centre i dels barris?
-«A les dues coses, evidentment. En certa manera, es complementen. Abans del vuitanta, quan era a Premià de Dalt i volia anar al cinema, venia a Mataró, a l'Iluro o al Núria. Ara no ho podria fer, perquè de cinemes urbans no en queden, encara que l'oferta cinematogràfica es manté al Mataró Parc.»
:
-Parlava de les potencialitats de Mataró com a ciutat mitjana. Quines creu que són?
-«El perill que sigui absorbida per Barcelona existeix, evidentment, perquè són massa a prop. Però més perill tenen Badalona i l'Hospitalet. En conjunt, però, crec que es defensa prou bé.»
:
Publica un comentari a l'entrada