dijous, de novembre 17, 2011

Pregunta

Pregunto: ¿Un mitjà de comunicació podria haver rebutjat la propaganda electoral d'un partit xenòfob? (vegeu aquí, p. 93) Si és que no, em preocupo. Si és que sí, també.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Pregunta: El partit, independenment del seu ideari, es legal i compleix el que estipula la llei?

Si es així, es tenen de aplicar les mateixes regles del joc que per els altres partits. En cas contrari parlem de discriminació.

A mi, el que mes em preocupa es com es possible que tu, havent estat un servidor public i sent un carrec relevant del PSC i a sobre t'anomenes democrata, criminalitzis a algú per les seves ideas, oblidant, que quant eren els socialistes els criminalitzats per les seves ideas quan la dictadura, el discurs i la percepció era ben diferent. Que s'ha fet del concepte de que pensar diferent es bo? Que diriau si es fes boicot al PSC en els mitjans per el vostre ideari?

El que teníu que fer es rumiar com es possible que un partit xenofob hagi arribat a on ha arribat, i aqui, sou molts els que teniu que entonar el "mea culpa" per haver-ho fet tan malament en materia de inmigració que donen ganes de plorar.

Pero ara per ara, mentres PxC es mantinguin dintre de la legalitat, el partit xenofob i els vots que obtinguin tenen el mateix valor de democracia i els seus votants mereixen la mateixa consideració que els votants del PSOE o el PP.

Ens agradi o no, son les regles de la democracia. O no?

I no us rasgueu les vestidures, perque teníau tots els indicadors per saber el que podia pasar i el que pensava la ciutadania en tema de inmigració i vau passar de tot deixant espai a que creixés aquesta abominació de PxC, així que com diuen en castellà, "De aquellos polvos estos barros."

Ara toca fer les coses ben fetes i tornar-los al seu lloc per el cami de la llibertat i les urnes. Pero tapar-los la boca no es el camí de un democrata.

Argumentar i presentar programes alternatius es el que cal fer. Pero abans, escolteu a la ciutadania!

Esteban Martinez Ruiz ha dit...

Mira´t la sentència de Manresa. Visita el meu bloc. Hem guanyat la primera sentència contra PxC per difondre octavetes xenòfobes. A vuere si, a partir d'ara, els fiscals actuen d'ofici i comencen a erradicar aquesta xacra anomenada PxC.

Esteban Martinez Ruiz ha dit...

A l'anònim: menys paraules i més donar la cara. Si tan segur estàs del què dius, identifica't. Els que recolzeu per activa o per passiva a aquesta formació sou tan culpables com ells. Aquesta formació no hauria de ser legal, i si ho és, no és per culpa nostra. Ja n'hi ha prou de responsabilitzar-nos de la pujada d'aquests racistes, el que vota ho fa amb tota llibertat i és ell, i no pas altres, el "culpable" de l'ascens d'aquest tipus de formacions.
I, per últim, dir que els immigrant són "chusma", com diu l'Anglada (ves a youtube i ho veuràs), ja m'explicaràs a mi quina classe d'idea és.
La sentència coneguda avui, deixa ben a les clares que no es mantenen dins la legalitat. Ja va essent hora que el poble desperti! I tu, també.

Anònim ha dit...

Evidentment estic d'acord amb tu. PxC es una xacra, el seu lider, Anglada, un ex-falangista convençut i reciclat a racista regional.

Pero una cosa no treu a l'altre. De la mateixa forma que un politic que financia ilegalment al PSC no es senyal de que tot el partit estigui corromput, no es pot dir que la condemna del 3er cap de PxC posi tot el partit a la ilegalitat. Per començar la llei ha declinat imputar al impresentable del Anglada. I si la llei parla es te de respectar, per molt que ens agradaria veure al senyor anglada i al seu partit fora del joc democràtic. Pero es així com funcionen les coses en democràcia.

S'han fet moltes coses molt malament amb el tema de la inmigració. I si no teniu la maduresa de acceptar-lo i posar-hi remei en lloc de continuar amb el lliri a la ma, la unica cosa que feu es alimentar al monstre de PxC.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim i Esteve,
Jo crec que el problema no és estrictament legal, sinó d'una akltra índole. M'atreviria a dir que 'moral', bo i que en política cal fer servir molt poc aquesta referència, crec.
La ideologia del PxC ja l'hem tastat, a Europa i, sí, s'ha de combatre; no té res a veure amb les comparacions que fa l'Anònim. L'actitud condescendent és el que va dur a l'augment del feixisme i la seva 'legitimació' a l'Europa d'entreguerres.
Respecte ales errors (que n'hem comès, com és obvi), m'agrdaria saber exactament a què es refereix l'anònim. Sobre immigració, s'han dit tantes mentides (començant per PxC als anuncis als mitjans de comunicació) que penso que probablement es deu referir a això. Però, en tot cas, m'agradaira saber a què es refereix.

Per cert, jo ja no sóc un 'càrrec rellevant' del PSC, però si un militant compromès. Gràcies, en tot cas.