diumenge, de maig 12, 2013

Església, Càntic, Jesús, Islam, poesia i Vaticà

Aquesta que s'obre és una nova setmana curulla d'actes recomanables en l'àmbit de les religions i, ja em permetreu, en alguns dels quals hi tinc força a veure. Com és obvi, els recomano molt.


Dilluns 13; 19:30 h., a Barcelona: 
Església: pertinença i co responsabilitat"

[text de CatalunyaReligió]. Aquest dilluns es presenta amb un acte públic el grup de cinc laics catòlics catalans que el passat mes d’octubre van començar a publicar algunes reflexions conjuntes al diari La Vanguardia. El president de la Fundació Joan Maragall Josep Maria Carbonell; el polític i advocat Josep Maria Cullell, l’exdirector general d’Afers Religiosos Jordi López Camps; el president d’E-Cristians Josep Miró i Ardèvol; i el filòsof i teòleg Francesc Torralba; publiquen aquestes reflexions conjuntes des del compromís professional, polític i social partint d’experiències eclesials diverses.

El dilluns a la tarda faran el primer acte públic al Col·legi d’Advocats de Barcelona on parlant de la participació i la pertinença a l’Església. El tema, sobre el necessari protagonisme dels laics en l’Església i en la societat, s’emmarca en la nova etapa que ha obert el pontificat del papa Francesc. L’acte estarà presentat pel director adjunt de La Vanguardia, Enric Juliana.


Dilluns 13; 21:30 h. a Barcelona: 
El Càntic a escena
Presentació dramatitzada i musical del llibre 'Càntic dels Càntics de Salomó', traduït per Narcís Comadira i Joan Ferrer

El dilluns, 13 de maig de 2013, a les 21.30h, tindrà lloc la presentació dramatitzada i musical del llibre Càntic dels Càntics de Salomó (Fragmenta 2013), el llibre eròtic més celebrat de la història, l'edició i traducció del qual ha anat a càrrec de Narcís Comadira, poeta i pintor, que també l'ha il·lustrat (vegeu-ne una mostra aquí al costat), i Joan Ferrer, doctor en filologia semítica i degà de la Facultat de Lletres de la UdG. L'acte, sota la direccció d'Albert Pijuan, tindrà lloc a la Sala Beckett /Obrador Internacional de Dramatúrgia (Alegre de Dalt, 55, Barcelona). L'entrada és de 5 € i es descomptarà de la compra d'un llibre de Fragmenta. Correu ja a fer la reserva a reserves@salabeckett.cat.


Dimarts 14; 19h., a Barcelona
Xavier Melloni, Josep Rius-Camps i Abdelmumín Aya presentaran "El arameo en sus labios"

Abdelmumin Aya, doctor en filosofia i autor del llibre El arameo en sus labios. Saborear los cuatro Evangelios en la lengua de Jesús, el presentarà el dimarts 14 de maig a les 19 h a la Casa del Llibre (Passeig de Gràcia, 62, Barcelona), en un acte que comptarà amb les intervencions de Xavier Melloni, antropòleg i teòleg, i de Josep Rius-Camps, doctor en Ciències Eclesiàstiques Orientals. Presentarà l'acte Ignasi Moreta, doctor en humanitats i editor de Fragmenta, que ha publicat el llibre, una lectura des del món islàmic de la figura de Jesús.


Dimecres 15, 20h, a Mataró
'Ay Dios', recital poètic de Juanjo Cardenal

El locutor i periodista mataroní Juanjo Cardenal, conegut per la veu del concurs televisiu 'Saber y Ganar' de La 2, recita poesia d'autors castellans relacionada amb temàtica espiritual. L'acte l'apadrina la tertúlia El Dimarts del Llimoner, que es reuneix a El Públic cada setmana. El locutor mataroní recitarà poesia d'autors com Juan Gelman, Unamuno, Machado, Alberti, Ernesto Cardenal, Mario Benedetti i Octavio Paz. L'acte l'organitza El Públic i l'entrada val 1,5 euros.


Dimecres 15; 20h, a Tarragona
Arturo San Agustín presentarà "De Benedicto a Francisco" a Tarragona

Tarragona acollirà la presentació del llibre De Benedicto a Francisco. Una crónica vaticanad'Arturo San Agustín, publicat per Fragmenta, en un acte hi intervindrà l'autor. Serà el dimecres 15 de maig, a les 20:00 h, a la Llibreria La Capona (Gasòmetre 41-43) de Tarragona. Hi intervindrà el periodista Dídac Bertran i... el presentaré jo!


Dissabte 18; 17h. a Cadaqués
Abdelmumin Aya parla de "L'Islam de Jesús" a Cadaqués

Abdelmumin Aya, doctor en filosofia i autor del llibre El arameo en sus labios. Saborear los cuatro Evangelios en la lengua de Jesús, del qual hem parlat més amunt, pronunciarà la conferència "L'Islam de Jesús", en el marc de la jornada "Aproximació a l'Islam" que organitza el grup Vivarium Gerisena, el dissabte 18 de maig a l'Iglesi de Santa Maria de Cadaqués (C. Dr. Callís 15).