dimarts, d’agost 31, 2004

Comença el curs polític

Més o menys tothom ja torna a treballar. I es nota moltíssim, ja que el flux d'informació, les trucades, la feina, les reunions i les demandes comencen a prendre aquell ritme tan taquicàrdic com és habitual. Carregar les piles hauria de voler dir prendre's les coses amb més calma, i no aguantar el que sigui i al cost que sigui. Ho procurarem.
L'Ajuntament també ha reprès des dels primers dies un bon ritme. A partir de demà comencen els períodes per a la llista d'espera de compradors de 13 nous habitatges als entorns de Can Xammar, i també per les places de l'oferta pública d'ocupació. Aquests dies, l'Alcalde està visitant algunes de les obres més importants (avui can Xalant), que avancen a un bon ritme, i que permetran enllestir els compromisos contrets el seu dia. Ahir vam tenir la primera reunió del Grup Municipal Socialista després de les vacances. Els rostres ennegrits (els uns més que els altres, tot sigui dit) mostraven un somriure indissimulat i, realment, se'ns veia amb moltes ganes d'afrontar aquest nou curs polític que ara s'estrena. L'elaboració del Pressupost de 2005 és sens dubte una de les prioritats, bo i que vam fer un repàs a tot plegat. De 5 a més o menys 2/4 de 9: som incorregibles amb això de les reunions.
Un dels temes que marca el nou curs és també el debat sobre la nova estratègia urbana que vol portar a terme l'Ajuntament. En aquest sentit, avui es comencen a reunir els grups de barri del PSC de Mataró per al debat més a fons de les diferents propostes. I és que no estem davant d'un tema menor. La ciutat, Mataró, si vol fer passos endavant i els vol fer sense créixer desmesuradament, ha de readaptar el sòl que, tot i edificable, encara no s'ha desenvolupat o reconvertit. Per guanyar més zones verdes, per transformar sòl industrial en sòl més competitiu i per aconseguir habitatges més accessibles als joves. Tot això perquè no faci falta haver de marxar per viure o per treballar a Mataró, un risc que, si no afrontem, ens pot caure al damunt.