divendres, de febrer 25, 2005

A què em dedico? Exemples

Dia convuls després de l'enrenou. Convuls també per més llenya al foc que, senzillament, passa ja de taca d'oli. Curt i ras, ja n'hi ha prou.
:
Els que estem sobretot per altres coses, els que pensem que això de la política és, sobretot, mirar de milorar les condicions de vida de la gent, especialment de la que té més a millorar, hem dedicat aquests darrers dies a fer força coses interessants. Dimecres, per exemple, vaig presidir una Comissió Municipal Informativa en la que vam repassar, entre d'altres, l'estat actual del munt d'accions previstes al Pacte per la Mobilitat, un instrument molt potent del que estan activats amb força realitzacions totes les línies, i així fou avalat a la darrera reunió de la seva Comissió de Seguiment, presidida pel meu company Fermí Manchado, regidor de Mobilitat. També val la pena destacar el conveni que permet una actuació policial conjunta per a la preservació del Parc Natural del Montnegre-Corredor.
:
Al vespre, després d'un conjunt de reunions i trobades, vaig presidir el Consell Municipal de Seguretat i Prevenció, un àmbit de participació en el que participen força entitats ciutadanes, en el que vaig presentar el nou cap de l'ABP dels Mossos d'Esquadra de Mataró, l'inspector Antoni Flores, un home amb moltes ganes i amb una brillant experiència tant en l'àmbit local com el de la policia de la Generalitat. Vam parlar de força coses, de la propera aprovació del Pla de Seguretat de Mataró, per exemple, o de l'estat de la seguretat després dels més de dos anys de coordinació entre Mossos i Policia Local. Senzillament espectacular. Això va provocar un interessant debat sobre diversos aspectes de la seguretat. M'ho apunto i surto amb deures. També vaig presentar un informe sobre el munt de plans de prevenció fets i en marxa que tenim a Mataró. Ja sabem que més val prevenir que curar.
:
Ahir dijous, entre més visites de veïns i repàs a temes pendents, vaig visitar una associació de veïns, una horeta parlant de temes de seguretat d'aquell barri. Pensava que fa un temps parlàvem d'uns temes i que, ara, per sort, en parlem d'altres. Crec que la col·laboració entre les associacions de veïns i els responsables polítics i policials és clau per anar directament al gra i resoldre problemes.
:
Avui divendres, déu n'hi do. M'he desplaçat a diversos llocs de l'Ajuntament per resoldre alguns temes que són més transversals (n'aprenc molt, movent-me). He dinat en un restaurant nou d'un polígon industrial encara molt incipient. Dinar de treball i ràpid que he aprofitat, per després, visitar el que serà un altre polígon d'empreses d'alta competitivitat, amb habitatges i zones verdes, prop del mar. Els operaris enllestien treballs al ferm dels carrils adjacents, que han despertat amb un centenar de palmeres. Pensava en la quantitat de llocs de treball, o en habitatges de promoció oficial, que produïrà aquest espai de front marítim que recuperem per la ciutat. A la tarda, alguna reunió, vist-i-plau a la nota del PSC, recepció a l'alcalde i acompanyants de Sierra de Yeguas que visiten Mataró i preparar una mica la xerrada de després i l'agenda de la setmana que ve. A les 9, trobada amb la JSC al barri de Cerdanyola. Veritablement, la pedrera de dirigents socialistes. Entre d'altres coses, al·luciono amb les notes que han tret als exàmens de febrer. Passades les 10, cap a casa.
:
Bé, a veure si tot això té resultats en l'objectiu que deia. Si és així, em donaré per satisfet.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Parles de pedrera perquè són del ram del 3% o perquè són de pedra picada (la barra que tenen alguns dels que parlen a la tele, vull dir)? És més bucòlic parlar de planter, home! És més ecosostenible.

Ramon Bassas ha dit...

Veig que a alguns us ha picat, això del 3%...

Anònim ha dit...

És ben trist comprovar que encara n'hi ha que fan broma amb la incontinència verbal del senyor dels cabells blancs. Em sembla que li ha re-picat més a l'avi que hauria d'anar sondat... Té més senderi el papa després de la traqueotomia! Ai, quan es començarà a saber què feien els consellers que van abandonar els seus càrrecs municipals, o la senyora malalta de fibromiàlgia... Potser és una passa, això de retirar-se a temps per llançar el substitut?