diumenge, de març 19, 2006

Plaça | Bandera | Fum, fum, fum

Nova plaça i bandera
:
Aquest matí he estat a la inaguració de la nova Plaça de la Gatassa, al barri de Cerdanyola, en un dls indrets més antics del veïnat, al damunt de l'aparcament que s'hi va obrir fa uns mesos i que ja és ple. És un pas més en la dignificació dels espais públics, en el seu ús, en fer del barri de Cerdanyola un barri de primera. Sembla obvi però no ho és. Alguns no ho volen així, s'entesten en oposar-se a tota reforma.
:
Més avall, després, he assistit al lliurament d'una bandera de Mataró a la Penya Al Andalus, una entitat cultural que avui complia el seu desè aniversari i que n'ha fet un acte també molt digne i alegre. Veient les quatre banderes que presidien l'acte (l'esmentada, l'espanyola, la catalana i l'andalusa) reflexionava sobre la normalitat en què la majoria de gent respecta i valora els símbols, múltiples, dels nostres referents i com m'agradaria que convisquessin sense la ruqueria de fer-nos optar per un d'ells, i prou. Com volen Aznar i un de qui parlaré d'aquí una estona. Un matí que és una clara i contundent compensació a les coses amargues que de vegades té la política.
:
El fum de Carretero
:
No ens ho hem dit, però en Miquel Iceta i en Joan Antoni Baron comenten avui, críticament, l'entrevista al conseller Carretero a La Vanguardia (diari que publica aquest acudit de damunt, de Toni Batllori). I jo no me'n puc estar. En Miquel destaca que el discurs de Carretero és el del tancament, el de la pràctica deslleialtat d'ERC a un soci de Govern, contra la porta oberta que Carod donava ahir al Consell Nacional del seu partit. Baron ens fa veure com el tacticisme d'alguns pròcers de la política catalana ha deixat de banda la preocupació pels ciutadans i pels seus problemes. Fixeu-vos que Carretero redueix la seva posició contrària a l'Estatut a una simple paraula, algú que miri més enllà del fum sap que l'Estatut es juga en els seus capítols de competències i en el sistema de finançament... que han tingut més del 80% d'acord del partit de Carretero. Diu algunes bajanades més, com al de situar de nou la divisió política entre els que volen ser espanyols i els que no. És el mateix discurs de l'Aznar. Per cert, a veure quin dia és notícia pel que fa aquest conseller i no pel que diu.
:
Publica un comentari a l'entrada