dissabte, de gener 12, 2008

Els catòlics votaran Zapatero | Més PP = més avortaments

El comportament del vot catòlic a les properes eleccions
:
:
Aquesta és la conclusió que en treu la macro-enquesta publicada fa dies al diari El Público i que reprodueix e digital ElPlural.com. En una societat en la que més del 80% es declara catòlic, més de la meitat catòlic no practicant, no és cap tonteria veure quin és el comportament electoral dels que declaren identificar-se amb aquest substrat cultural i religiós. Així, malgrat que els socialistes comptarien amb el vot consolidat i majoritari dels ateus i dels no creients (un 39,9% al PSOE davant un 8,3% al PP), també avantatjaria els conservadors en el segment de catòlics no practicants (el 35,5% a favor de Zapatero, davant el 22,8% que recolzaria Rajoy).
:
Encara que en segment dels que es declaren catòlics practicants guanyaria el PP (37,9% davant el 22,9 del PSOE), és aquest el que mostra més rebuig de vot al partit de Rajoy: un 20,6% assegura que mai no votaria Rajoy, davant el 18,2% que rebutja els socialistes. Aquest rebuig es manté en la resta de grups: Un 37,1% dels no practicants i un 61,5% dels ateus tampoc no votarien mai el PP.
:
A més PP, més avortaments
:
En el mateix número del digital, sorprèn el reportatge de la revista catòlica ultraconservadora Alba, que recrimina al PP que sigui justament en aquestes comunitats on més avortaments hi hagi. Ja fa un temps, sortia a la premsa que l'increment d'avortaments més important s'havia produït en el període que governava Aznar (vegeu què en vaig escriure) . La revista destaca que “la Comunidad de Madrid y la Comunidad Balear son las que mayor tasa de aborto tuvieron en 2006, año en el que gobernaba el PP” en aquells llocs. A més, destaquen que “las cominidades autónomas con menor número de abortos por cada mil mujeres de entre 15 y 44 años, fueron en 2006, por este orden, Galicia, con gobierno socialista-nacionalista; Cantabria, con gobierno regionalista-socialista, y Extremadura, bastión socialista donde los haya”.
:
Ja se sap, la dreta primer es nega a totes les reformes sobre les llibertats (les autonomies, el dret a vot, el dret a l'avortament, al divorci...) i després és la primera a utilitzar-les a tope.
:
Publica un comentari a l'entrada