dimarts, de gener 15, 2008

Mataró s'avança a 'Apple' | Contra la cridòria

Mataró s'avança a Apple
:
Justament l'endemà que es doni a conèixer la nova empresa d'un jove emprenedor premianenc establert a Mataró, i format a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró, Apple també anuncia que oferirà el mateix servei des d'iTunes. Es tracta de servir pel·lícules des d'Internet (no havent de recórrer a la 'pirateria', doncs), com fèiem no fa massa anant al vídeo-club. I no tan sols a l'ordinador, per cert. No crec que triguem gaire en una prestació semblant per a la gran pantalla (que, si sap mantenir-se com a oferta d'espectacle, pot tenir encara força vida), amb films servits directament des de Hollywood o on es produeixin i doblats (si s'escau) des de vés a saber on... A veure si Mataró s'hi torna a avançar. Felicitats.
:
Foto: Steve Jobs, d'Apple. Foto: Ap / Paul Sakuma
:
Contra la cridòria
:
En Jordi Llisterri publica un post amb enllaços interessants. Reprodueix frases de Ratzinger (ara Benet XVI) i Rahner (a la foto) extretes "d'un interessant material que m’envia un amic claretià", diu. Es tracta de Pere Codina i us asseguro que us agradarà llegir-ho (és curt). La primera part recull cites que presagien crisi (etimològicament, canvi) a l'Església i en la segona ho certifiquen. Feu-ho amb serenitat. La mateixa que reclama un altre article que recomana en Jordi, publicat ahir a La Vanguardia, d’Antoni Puigverd. "Característica de nuestra democracia es el griterío", diu. "Progres o montaraces, laicistas e integristas no usan más verbo que el de inquisidor".
:

9 comentaris:

Napoleón Bonaparte ha dit...

Ramón, la noticia explica que es el primer vídeo club, on line, en Mataró.

Hace meses, que existen varias empresas en la red, que dan este servicio y son españolas.

De hecho, algunas incluso, a parte de:

Te mandan la peli a casa y te la recgen en 48 h

Puedes comprarla en propiedad.

Verla al momento online (como hace esta)

permiten de forma directa, a medida que la ves, ir grabándola en tu dvd del pc.

Así, que aplaudo la iniciativa de un joven emprendedor, pero el tema está más que utilizado en la red, incluido en españa.

Sin contar, que existen varias webs, que te permiten ver películas online y descargarlas, de actualidad. Es decir, no de alquiler que tardan meses, en llegar al videoclub, como este caso. A la gente no le gusta, esperar.

Estas webs, en menos de 24 h, tienen las películas que se acaban de estrenar, con calidades muy buenas en sonido e imagen.

Una de ella, en tres meses, ha tenido más de 8 millones de visitas . Y todo gratis (pero ilegal, claro), pero el que lo ve, no comete delito.

Sí, es ilegal, pero el que la ve y lo tienen montado de tal forma, que no pueden cerrarles las webs. Y desde ue ha salido el canon, aún lo tienen mejor.

Así que de adelantarse a Apple, me parece que llegamos tarde.

Además cuentan con un catálogo muy limitado y las multinacionales, pronto facilitaran estos contenidos con acuerdos con empresas como Apple.

Las formas de pago con trajeta, no ofrecen hoy en día ninguna seguridad, en la red.

En fin, solo decirte que es muy buena idea, que hace meses y meses, que ya está funcionando en españa, con aumento en servicios que en esta, no ofrecen.

Y el hecho de ver una película sentado (aunque estés cómodo) donde se tiene instalado normalmente el pc, no es lo mismo, que con un Plasma, Tft, sourround, etc. en el sofá de tu casa y no te digo ya, en un cine.

Así, que lo dicho, y suerte por que la van a necesitar.

No hubiera estado de más, ofrecer algunas películas de promoción, gratis, para valorar el servicio. Una o dos, a elegir de algunas determinadas, por ejemplo.

Repito, primer videoclub online, con sede en Mataró (aunque sea virtual), no que sea el primero y hayamos adelantado a nadie y menos, a Apple que están de vuelta de todo.

Un saludo

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón,
Bueno, debe ser que mi 'mataronismo' me puede, pero a mi me ha parecido lo mismo que Apple y los de aquí lo han dicho antes. Dicho ésto, tú entiendes más que yo de todo eso, of course.

Napoleón Bonaparte ha dit...

Ramón, no es una cuestión de entender más o menos, en nada. Es que lo que afirmas, no es correcto. Hay están las otras webs, que hacen este negocio y mucho antes. Es que la noticia del tot, lo explica bien. Tu te refieres a ella, de otra forma. Es muy sencillo.

Me parece una temeridad afirmar que nos adelantamos a Apple (o a quien, sea), cuando no es cierto. Así de simple.

Está en google, es sencillo. Y mis opiniones sobre este negocio, son después de haber visitado la web de esta empresa y otras similares.

Todo se debe, a que has interpretado de forma incorrecta, la noticia. A mi también me pasa. Y a todos. Pero en este caso, yo la he leído varias veces a ver cual era la noticia. Y es que es el primer videoclub online, de Mataró.

Cuando se necesite ser ingeniero de la Nasa para llegar a esta conclusión, supongo que tendré que ir a la uni.

Un saludo

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón,
Seguro, seguro. Ya digo dque mi 'mataronismo' me enciega.

Napoleón Bonaparte ha dit...

Y el mio también. Por eso mi matización. Así, nadie se lleva a "engaño".

Y que conste, que no lo has hecho a propósito. Antes ya te he dicho, que he tenido que leer la noticia en el Tot, varias veces por que no acababa de entenderla. Después, a buscar en la red y aparecen varias. Algunas incluso, con más servicios.

Un saludo

Anònim ha dit...

Aquest sistema no té res de nou. Fa temps que ono, telefonica,i altres llocs a través de web ofereixen aquest tipus de servei (i en molts casos més barats que 3euros).

Doncs haurieu de vigilar amb aquest mataronisme. Sobretot en temes tecnològics sempre aneu d'innovadors i super-avançats i després res de res,: fira innovatic (que tenia d'innovació?), tecnocampus (de moment res de res...i tard), connexió 4Mbps per un ajuntament d'una ciutat de més de 100 mil habitants, BBDD de la polícia municipal i del dipòsit millor no ho comentem, etc, etc ,et....

Per tant, ens estàs dient que "enganyes", per ignorant, però afirmes coses que no saps...i això no crec que t'ho poguis permetre per el càrrec que tens. (Però en fí, suposo que ser polític comporta aquestes coses, no?)

Salut!

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón i anònim,

Ok, gràcies per l'aclariment. No, jo no estic exempt de la ignorància, com és evident. Faig notar, per si s'escau, que aquest no és un bloc institucional, sinó personal.

Anònim ha dit...

Ja que ha sortit el tema, ens tenen contents amb el canon. Fa dies que veig a varis foros com el moviment anti canon va prenent força.

Enviariau algú a la preso per poseir un ganivet perque eventualment, podría arribar a apunyalar a algú? No, oi?

Doncs el canon es el mateix. S'ens grava per quelcom que no hem fet (pero que podríem fer).

Guerra va dir que Montesquieu ha muerto quan es van passar per el forro la independencia del poder judicial somentent-lo als partits politics, i ara també li toca el torn a la presunció d'inocencia. Si compro un CD em multen com si automaticament aquell disc estigués destinat a amagatzemar material baixat ilegalment d'internet

A sobre, Zapatero va i diu que si hi ha un sistema millor l'aplicara.

Perqué no es fixa en França sense anar mes lluny? alla la pirateria es persegueix acarnissadament i no hi ha canon, pero es clar, aqui a espanya aixó de posar inspectors costa masses calés. Millor que ho pagui el populatxo de la seva butxaca, no?

L'unic que s'ha aconseguit amb el canon es:

a) que molta gent digui que ja que ens cobren, pagar per veure una peli es de tontos. Sería pagar dues vegades. A copiar que son dos dies!

b) La gent compra el material per internet en paissos a on no hi ha canon i que bo i el transport, surt mes economic que pagar el canon aqui, amb el conseguent dany al comerç autocton que deixa de fer aquestas ventes.

c) imposar una mesura impopular que ha arrancat bastants moviments "todos contra el canon, un canon un voto, etc...". Realment no hi ha res com tocar-li la butxaca a la gent perque de repent prengui consciencia politica!

El pitjor de tot, es que un artista que graba un CD, nomes cobra un 6% del seu valor de venta. El reste es per la discografica i per entitats de gestió com la SGAE. Es una vergonya!

I després s'extranyen de que la gent voti candidatures independents! pero si es que els politics profesionals no doneu peu amb bola!

Quin pais! Arggggggg!

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,

Si t'he de ser sincer, m'estimo més no discutir d'un tema que conec molt poc i que, sincerament, crec que hi ha poques alternatives viables amb l'objectiu de servar la propietat intrel·lectual. Però lamento dir-te que no ho he estudiat prou.