divendres, de gener 11, 2008

Manuel Mas a les Corts

La majoria de les agrupacions socialistes del Maresme vam proposar que Manuel Mas figurés de nou a a llista socialista de les properes Eleccions Generals per a la seva reelecció com a diputat per Barcelona. Així, abans-d'ahir, el màxim òrgan de direcció del Partit a la comarca va elegir-lo amb els vots de la totalitat dels assistents (jo no hi vaig poder ser, era amb els membres del Consell Territorial del Centre-Eixample-L'Havana explicant la decissió que hem pres de trasllat de la nau de Fàbregas i de Caralt... on la gent parlà de la lluna i no del dit).
:
Ara, de nou, plantegem una proposta positiva pel país, sovint excessivament centrat en la queixa o la bronca, per aprofitar l'onada de majories progressistes (el tres en ratlla) que permeti l'ampliació de drets, la dotació de més i millors infrastructures, l'atenció a les demandes d'avui (la immigració i el seu impacte, l'economia global...), etcètera. El propi Manuel Mas, exalcalde de Mataró i ara diputat des de 2004, ho explica molt bé quan diu que “s'ha fet molta feina i molt important. Lleis que resolen molts temes, com la llei de dependència, lleis que garanteixin drets, com la llei d'igualtat. I també hi ha temes que no han sortit com es volia, però que s'hi està a sobre per a resoldre'ls amb responsabilitat i serietat.”
:
Mas explica que que hi ha dues opcions clares, “la de la convivència, la llibertat, el respecte i el diàleg o el de les veritats absolutes i inamovibles, el de fer passar a tothom pel 'tubo' – ja diuen que retallaran drets- i el de l'autoritarisme. Els ciutadans i les ciutadanes hauran d'escollir entre una i l'altra. Entre Zapatero o el PP”. I no treu l'ull de Catalunya quan diu que “cal veure quin paper faran els altres partits catalans, a quina de les dues opcions afavoriran. Ara no ho sabem. Ens diuen que els socialistes som espanyolistes i els diem que sí, que som els espanyolistes que recolzen l'Estatut, els que no ataquen al català, els que no pretenen treure a Catalunya les competències d'educació, els que fan possible que els Papers de Salamanca estiguin Catalunya. Veurem si CiU és tan conseqüent a l'hora de la veritat. Altres cops han optat pel PP”.
:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

“cal veure quin paper faran els altres partits catalans, a quina de les dues opcions afavoriran. Ara no ho sabem. Ens diuen que els socialistes som espanyolistes i els diem que sí-> ok. d'acord, com a mínim ho reconeixeu, amb ibarras i bonos només faltaria...

que som els espanyolistes que recolzen l'Estatut->ui sii...per aixo el retalleu tant com podeu...jaja

els que no ataquen al català, els que no pretenen treure a Catalunya les competències d'educació,-_>pero tampoc donar més competències...no fós cas oi?

els que fan possible que els Papers de Salamanca estiguin Catalunya-> ah si? alguns papers per tapar boques i prou, on són la resta de papers que falten?

Per favor, ja se que venen eleccions i esteu en campanya, pero porteu tota la vida pensant en clau electoral, no teniu collons de fer res en ferm...

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,

Em pensava que quedava clara la ironia '"espanyolistes", veig que no. Devem ser com la majoria del Parlament i dels votants, que van aprovar aquest Estatut... Bé, les competències i els papers estan venint, bé que ho saps. I els collons, al seu lloc.