divendres, de juny 04, 2010

Mefisto i CiU de Mataró

:
El passat mes d'octubre, només en fer-se públiques les primeres dades del 'cas Pretòria', se'm va acudir rescatar de la memòria el que recordava sobre el personatge clau de l'operació, aquest Mefisto que ara s'emporta les ànimes fàustiques, amb l'entrada "Qui és Luigi?". Mesos després, fet públic ja el sumari, la premsa ens obsequia amb vergonyoses converses enregistrades i algunes informacions. Manuel Mas, una víctima precoç, ironitza al seu bloc sobre el tema.
:
Aquests dies hem sabut més del tema, relacionat amb la nostra ciutat. Precisament de les relacions encara vigents (pel que sembla) entre un antic dirigent local de CiU a qui jo citava fa uns mesos i el pressumpte cap de l'operació, segons relatava fa pocs dies El Punt [aquí]. També deia en la meva entrada anterior que els fils semblaven arrbar a la institució que l'exdirigent citat, quan era cap de l'oposició a Mataró, presidia aleshores, el Consell Comarcal del Maresme. Doncs una altra notícia, narrada pel diari El País d'avui [aquí], situa l'exgerent d'aquesta institució, de confiança de CiU, en un nou escàndol relacionat amb el cas Pretòria. També un exregidor de CiU de Mataró es veia i es veu implicat en el mateix cas.
:
Operacions sospitoses, lluita pel poder i control de mitjans de comunicació planen sobre noms i cognoms de militants de CiU a la ciutat que -contra el que ha fet el PSC cessant des del primer dia els pressumpte simplicats a la trama- compta amb el més escupulós silenci de la federació.
:
Imatges: Retrat de Mephisto, Maleonn (2008), i Faust und Gretchen vor dem Dom, de Gustav Heinrich Naeke
: