dijous, d’octubre 29, 2009

Qui és Luigi?

Estic molt orgullós del meu partit, el PSC, que ha proposat mesures cotundents en cas que es confirmi la responsabilitat de càrrecs socialistes a la trama de corrupció que el jutge Garzón ha descobert a Catalunya i que implica, a més, altres persones (anava a dir empresaris) i destacats militants de CiU. Em sembla bé, així com també m'ho sembla col·laborar al màxim amb el jutge instructor per aclarir tot el que faci falta. A diferència d'altres partits que es troben amb casos similars, crec que hem obrat ràpidament i bé (vegeu què va dir José Zaragoza i què ha dit José Montilla, i vegeu també l'editorial del butlletí de Nou Cicle). Fa vergonya, per exemple, que el líder de CiU, Artur Mas, faci veure que Alavedra ja no pinta res a CiU. Mireu aquest vídeo.
:
El cas, però, desperta un interès concret, a Mataró, per la destacada intervenció a la trama, sembla, de l'exdiputat socialista (expulsat fa una colla d'anys del PSC) Lluís Garcia Sáez, donat que fa exactament un decenni es van fer públiques les vinculacions d'aquest personatge amb el pressumpte finançament de dos mitjans locals Crònica de Mataró i Diari de Mataró, en un moment que es trobaven sota l'òrbita més que evident de CiU i del seu aleshores candidat a l'alcaldia de la ciutat Ramon Camp. Curiosament, en el moment de fer-se públic (concretament l'onze de novembre de 1999), aquest darrer dimití precipitadament com a regidor a l'Ajuntament -pocs mesos després de les municipals- amb l'excusa que s'havia de dedicar més al Parlament. Des d'aleshores, la seva vinculació política amb la ciutat va desaparèixer. Glups.
:
Us deixo amb una impagable crònica que sobre aquest afer van fer els periodistes Josep Mª Flores i Cati Morell a El Punt, el 21 de novembre d'aquell any, clicant aquí [se'n fa ressò avui el Tot Mataró], on es mostren les implicacions amb Garcia (aleshores investigat pel Cas Agrotecsa) amb el Consell Comarcal del Maresme (que havia presidit Camp), amb Crònica de Mataró i el propi exdiputat de CiU i ara vocal del Consell general del Poder Judicial. Cal dir que mai, mai, ningú no ha desmentit aquestes declaracions, malgrat que el PSC de Mataró -per de l'aleshores el seu primer secretari, Remigi Herrero- va demanar reiteradament esplicacions públiques al respecte.
:
Ja veieu què els passa als que s'acosten a aquesta mena de personatges.
:
Publica un comentari a l'entrada