dimarts, de febrer 08, 2011

Mora, contra les pimes

Al Ple de l'Ajuntament de Mataró de dijous de la setmana passada s'hi presentava una proposta de resolució d'ICV i ERC per demanar el manteniment del PRODI. La proposta, que fou rebutjada, tingué el vot del PSC en contra en considerar que el Govern havia implantat un sistema alternatiu lligat a la formació amb paràmetres que després s'han acordat amb els sindicats.

Però no volia parlar d'això. Al text, entre d'altres coses, s'hi afirma que "el 96% de les pymes escapa del control de Hisenda", afirmació que, a més de dubtosa, posa en entredit l'honor de moles petites i mitjanes empreses que, especialment en aquest temps de crisi, veuen amenaces greus sobre la seva activitat. Certament, alguns regidors van votar en contra de la proposta en advertir de la poca fortuna de la frase. No va ser el cas de CiU que, capitanejada pel cabrerenc Mora, va recolzar una proposta que es vota en la seva integritat (inclos la part expositiva, on és la frase) i no tan sols en l'acord.

No és la primera vegada que, en el seu delit per no votar a favor mai res que també ho faci el PSC, decideix actuar contra els interessos de les empreses radicades a Mataró. Ho féu en un acord que permetia enfortir la capacitat d'una empresa local, ho fa renegant de les accions estratègiques per l'atracció i retenció de talent empresarial, o contra l'arribada d'El Corte Inglés, digui el que digui. Política de vol gallinaci abans de fer res que ajudi les empreses, fins i tot deixar de malparlar-ne.

Foto: El Tot Mataró.