divendres, de gener 21, 2011

Mora, el frívol


Després que el cap de CiU a Mataró vessés el de sempre en un acte públic recent, he hagut de recordar que el que interessa a Joan Mora és paralitzar l’acció del govern, intentar fer creure que s’està en una situació insostenible i aleshores mostrar-se com l’únic remei possible. Mora se sent còmode en la confrontació i el conflicte i no l’acord. És l’estratègia que ha triat, que anteposa els seus interessos als de la ciutat.

I cal que deixem les coses clares: el factor d'insolvència de l'Ajuntament és Joan Mora, ja que difon dades dolentes sobre la situació municipal expressament. Ell sap que l'Ajuntament no és insolvent, però amb les seves paraules ho posa en dubte i això pot tenir repercussions econòmiques importants. Ha de ser més responsable. Ara es comporta frívolament.

l'aporta del Govern de Joan Antoni Baron és molt ferma. Les inversions d'aquest mandat (prop de 300 milions d'euros en 4 anys), les més importants de la història, han repercutit directament en la millora i la transformació de l'economia local: 52 milions pel Tecnocampus, 25 milions per l'edifici de negocis del Rengle, 3 milions per la Nau Minguell com a espai per a empreses audiovisuals, 6 milions per la nova Plaça de Cuba... Si haguéssim fet cas a Joan Mora, que deia que ho havíem d'aturar tot, no s'hauria fet res d'això. Tindríem les obres a mig fer i no podríem començar la nostra recuperació. El trasllat de l'Abanderado al Rengle n'és una prova.

D'altra banda, si és cert que Joan Mora aposta per l'arribada d'El Corte Inglés, com és que mai ha votat a favor de res al respecte? Pels seus propis interessos a Mora li interessa paralitzar com sigui l’arribada del centre comercial. Ho diem en una ciutat que va aprendre de l'experiència del Pryca (avui Carrefour), que finalment anà a Cabrera, on viu Mora, quan els seus clients majoritaris són de Mataró.

Hem vist també aquests dies com Joan Mora ja prepara el pacte amb el PP, a través d'unes recents declaracions a un mitjà local. S'estima més una alternativa amb el PP, com ja digué el 2007, donat que si ciU vol l'alcaldia, només pot ser si suma amb el PP.

Més enllà de buscar la confrontació continua amb Baron per així poder sortir a la foto i de posar pals a les rodes dels grans projectes de ciutat només per erosionar el govern, Joan Mora un cop més no ha fet cap proposta nova de futur, no sabem ell què faria de diferent al pressupost de 2011; l'acte de dijous tampoc va servir per això.

(extracte de les declaracions que he fet com a Primer Secretari del PSC de Mataró; vegeu Capgròs)

Foto: Del bloc de Joan Mora.

Publica un comentari a l'entrada