dimecres, d’abril 13, 2011

L'acte rodó, 2ª part | Retallades



Aquest és el vídeo de resum de l'acte que us parlava ahir en aquest bloc.

No a les retallades en Salut

El Ple municipal celebrat la setmana passada va acordar una resolució amb tots els vots favorables excepte els de CiU en el que es manifesta en contra de les retallades previstes pel Govern de la Generalitat a l'àmbit de la salut. Aquí la teniu. Paral·lelament, els alcaldes de les principals ciutats de Catalunya governades pel PSC presentaven un manifest en aquest mateix sentit.

Al Ple, en tant que portaveu socialista, vaig advertir que, amb l'excusa de les retallades, el Govern d'Artur Mas pretén desmuntar el Sistema Públic de Salut i promoure que les persones amb rendes mitjanes passin a engruixir la sanitat privada, en veure notablement afectats els serveis sanitaris. Vaig posar d'exemple la pròpia administraciío municipal de Mataró: hem retallat un 30% el pressupost corrent sense afectar cap dels serveis bàsics que presta el municipi.

Què va fer Joan Mora, el portaveu de la coalició conservadora a Mataró? Primer, presentar una proposta alternativa poc abans de començar el Ple que intentava aigualir l'anterior. Com sempre, va darrere de les coses quan aquestes ja estan fetes (llegeixi's Corte Inglés o TecnoCampus). Segon, posar el retrovisor: tot és culpa del Govern anterior. Caram, just quan dèiem que la sanitat catalana ha fet els deures (és de les més rendibles per habitant). Tercer, el de sempre: tot és culpa de l'Estat. Li  vam dir que el PSC serà al costat del Gover de Catalunya per reclamar el finançament que li toca, que no en tingui cap dubte. però que també serem al costa dels catalans que no poden pagar-se mútues, no volen engruixir les llistes d'espera i estan orgullosos dels serveis sanitaris públics del país. Ara ja veig que en cas de governar Mora, fent majoria amb els de Garcia Albiol, sí es retallarien els serveis bàsics. Les seves excuses serveixen per tot.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

el psc també esta al costat de la gent que per bulpa de la crisi que en zapatero va negar, ha perdut la feina i no pot pagar la hipoteca i bo i que el banc s'els hi ha quedat la casa encara tenen el deute!??

Ramon Bassas ha dit...

Anònim ha dit...

faltes a la veritat

En Zapatero esta en contra de que es pugui finiquitar la hipoteca lliurant al banc el be hipotecat.

http://www.lavanguardia.es/politica/20110323/54131430721/zapatero-no-apoya-finiquitar-la-hipoteca-con-la-dacion-de-la-vivienda.html

Anònim ha dit...

Yo creo, Ramon, que todos estos recortes tienen un propósito último: la culpa de que no tengamos dinero para la sanidad es del expolio fiscal. Así, la independencia nos permitirá tener recursos: seamos independientes y no tendremos que darle dinero a "la puta España" (Rubianes dixit, con el que supongo que vosotros os identificáis dado aquello del "tots som Rubianes") y podremos pagarnos una sanidad de fábula. Ves, Mas es un hombre consecuente. Quiere la independencia y toma decisiones que van preparando el camino al que vosotros tanto habéis contribuido, aunque lo neguéis con la boca pequeña y con el voto en contra en ciertas proposiciones de ley en el Parlament.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim 2
Una cosa és estar al costat i l'altra incomplir la Llei

- Anònim 3
A veure, Mas diu que é sindependentista però a l'hora de votar-ho s'absté. Nosaltres diem clarament que no ho som i, per tant, hi votem en contra. Tan estrany és?

Anònim ha dit...

Com que una cosa es estar al costat i l'altre incomplir la llei???

la llei la feu els politics. i en ella s'amparen els bancs per fer les seves tropelies.

Quan et quedes al atur degut a la que heu liat entre els bancs i els politics, el banc et fot al carrer, s'et queda la casa i ademés et diu que encara deus l'hipoteca, i que continues estan entrampat de per vida, pagant per quelcom que ni tan sols ja tens, serveix de molt consol que els mateixos que no fan res per canviar les lleis que permeten aquestes injusticies et diguin que estan al teu costat.

Em sembla un exercisi d'hipocresia.

Pero justificar aquestes coses amb la fredor amb la que ho fas, es quelcom realment esgarrifós.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim
Si trobes algun mecanisme legal (o fins i tot per modificar la Llei i no sigui apel·lable) per eliminar el que dius, parlem-ne.

Anònim ha dit...

M'estas prenent el pel,??? Com que un mecanisme? les propies lleis son el mecanisme! serà que els goberns que han passat per la moncloa no han fet i desfet quan els hi ha interesat a cop de decrets? Per posar un exemple pregunteu-li a berslusconi , o per posar un exemple dels socialistes, pregunteu-li a Boyer quan el cas ruiz mateos si les lleis es poden modificar e interpretar a mida.

I am aixó de presentar recursos, ja hem vist com inclus el tribunal constitucional es mal.leable desde el punt de vista politic.

El cas es que en aquest pais, els partits politics es deuen a la banca i a altres grans empreses, que son qui realment finançen les seves campanyes i altres mogudes a traves de fundacions i altres tripijocs estrictament legals pero igualment reprobables desde un punt de vista moral.

Si no de qué, per posar un exemple, la caixa li va condonar una deute de 6.5 millons al PSC. Va ser per la cara maca d'en montilla?

Au va!

Tu creus que la caixa li perdona a ningú el impagament de 300.000 euros d'una hipoteca??? Com es posible que un banc li 6.5 millons al PSC??? es el que tots sospitem pero ningú diu en veu alta. Favor amb favor es paga.

Perqué en Nadal es va callar el "tema de vostes tenen un problema que es diu 3%" de CiU? Els tenieu agafats d'on fa mal i els vau perdonar la vida per els vots de l'estatut!!. I quan el cas palau, amb els calera de la trias fargas, no vau dir aquesta boca es meva. Molts ho vam percebre com un intent de encobrir la corrupció de CiU. Perqúe? unicament em ve al cap alló de que qui estigui lliure de culpa que tiri la primera pedra.

Pero la veritat es un altre. Favor amb favor es paga.una ma renta a l'altre.

Durant la campanya electoral us tireu al coll del contrincant i despres us aneu a sopar junts.

Algun dia aixó esclatarà com ha passat a islandia, i tots els que heu fet possible el saqueig i la corrupció sistematitzada us enfrontareu als vostres fets i les vostres responsabilitats, igual que ha passat en aquest pais nordic.

Ramon Bassas ha dit...

Ningú ha condonat mai cap deute al PSC.

Anònim ha dit...

Aixó, ara desvia el tema, pero si vols...

Tornes a mentir !!!!

http://www.elmundo.es/elmundo/2005/11/10/espana/1131589103.html

i si creus que el mundo está esbiaxat, aqui tens la mateixa historia de un diari de l'altre bandol. No ho fica en titolars, pero el contingut ho deixa clar

http://www.elpais.com/articulo/espana/Caixa/ha/informado/Banco/Espana/credito/PSC/mes/1994/elpepiesp/20051209elpepinac_7/Tes

Digueu-li com volgueu, aprovisionament de credit fallit, condonació, perdo... el cas es que el fet es el que compte.

El que mes por fa de tot aixó es que si ets capaç de mentir amb aquesta fredor i soltura, que no seràs capaç de dir per el teu interes? Què de tot el que has dit a aquesta legislatura es veritat?

En altres paisos, els politics dimiteixen per coses així, malhauradament, aqui a espanya s'ha instal.lat la mentida com una forma de fer politica. I ningú es rasga les vestidures!!!

Tot plegat fa molt de fàstic.

Anònim ha dit...

s'ha menjat els links :-(

be, a qui estigui interesat, unicament te de teclejar al google les paraules

caixa perdona deuda psc

Ramon Bassas ha dit...

Pots dir el que creguis, però el deute s'està pagant