dimarts, d’octubre 26, 2004

No són "cuentus xinos"

D'altres blogs
:
No us perdeu la resposta que dedica avui en Xavier Cugat al seu blog al regidor Esperalba, que ahir va fer un acte de crítica al Pressupost Municipal. En fi, demà passat tenim Ple i ja us explicaré com vagi.
:
Tambe val la pena el post d'avui de Judith Vives dedicat a Caravaggio, com a precursos del cinema, segons Hockney, i com un navegant entre la llum i la foscor, un tema que a mi també m'apassiona.
:
La Lídia
:
Em ve a veure una amiga que ho és de fa molts anys. No viu a Mataró, però sempre que ve se'n recorda de mi, de la meva família, i fem el que podem per veure'ns ni que sigui un moment. La pobra, ha vingut dues vegades i ha trobat tancat. A la tercera, la vençuda. Hem xerrat una estona i em diu que marxa dijous. Viu entre fronteres, a cavall de dos països, de dues o més llengües (els seus fills deuen ser políglotes), de diversos estils de vida. Frontera entre certeses i incerteses, entre passat i futur. Que tingui sort.
:
Un centenar
:
Des de dissabte que compto els visitants d'aquest weblog i, glups, ja en porto un centenar.
:
La Xina
:
Avui en parla Antón Costas a El País, ara mateix el conseller Rañé al Canal 33, i dilluns passat un entusiasta empresari mataroní amb qui vaig dinar (no per aquest motiu) i que, casualment, ha visitat la Xina, Hong Kong i el Japó al mateix temps que una delegació catalana encapçalada pel president Maragall visitavatambé la Xina, Japó, i ...Macao (quin cacau). L'estratègia de l'economia catalana d'obrir-se a l'Extrem Orient, en aquests moments d'expansió del gegant asiàtic, és clau. "Es verdad", diu Costas, "que este mercado representa una amenaza para ciertas actividades manifactureras basadas en el trabajo barato de nuestros países. Pero, por otro lado, representa una oportunidad aún mayor de ganancias a largo plazo". És bo que, de moment, ni que sigui amb Artur Mas, hi hagi més contactes entre ambdós països, trencant fronteres idiomàtiques i culturals, promovent vols intercontinentals directes, transferint coneixement i tecnologia... i contacte. "La historia del progreso tecnológico y económico de los países nos enseña que las innovaciones exitosas se producen por contacto persona a persona, por contagio de lo que ocurre alrededor, más que por la puesta en marcha de procesos endógenos". Bé, és el que va fer l'empresari de qui parlava i va tornar entusiasmat, ple de contactes (i de contractes)!

2 comentaris:

Pedro ha dit...

Què vol dir ni que sigui amb Artur Mas? Que fa pitjor el viatge o què? El fa menys productiu? Maragall negocia millor amb els xinos sense en Mas al costat? O és que per algun motiu estrany no el suportes i no el pots ni veure?

Ramon Bassas ha dit...

Pedro, amic, no tens sentit de l'humor?