diumenge, de setembre 16, 2007

Festa de la Rosa | 'Top' blocaires | E-mails | Cervell, dretes i esquerres

Festa de la Rosa 2007
:
Vinc de la celebració anual dels socialistes a la Pineda de Gavà, amb més de tres-centes persones del Maresme, que hem compartit amb milers de companys i companyes un assolellat diumenge. Un Zapatero obert a resoldre els problemes que hi ha, que ha reconegut, i combatiu amb la dreta crispadora. L'acompanyava l'Alcakde de Barcelona, Jordi Hereu, la Ministra d'Habitatge, Carme Chacón, i un President de la Generalitat amb el turbo dels canvis (llegiu el text del seu discurs). Foto: Zapatero amb Carme Chacón, de l'agència Efe.
:
Aristocràcia blocaire
:
Així es titula el reportatge de suplement dominical d'El País dedicat a revisar el moment actual dels blocs, més madurs, segons opina Sebastián Muriel, director general de l'organisme públic Red.es, en un marc on la religió d'avui és la tecnologia, segons Javier Sádaba. 120 mil blocs nous cada dia en un mar de 73 milions de gotes finançades amb publicitat. Ho fa acostant-se als top que triomfen als Estats Units.
:
Com escriure un e-mail?
:
La Vanguardia es fa ressò avui de l'èxit editorial d'un llibre que explica com hauríem d'escriure un correu electrònic donat que, en ser una eina molt nova, les pautes sobre el bon ús tot just en són incipients. Ara és en anglès, escrit per un periodista i un editor, i sembla que la primavera que ve es podria editar en castellà. El paper tan central que té avui per avui l'ús dels correus electrònics crec que fa urgent manuals com aquest. Hi ha correus realment mal fets, hi ha moles malentesos, hi a apel·lacions al to, hi ha massa coses que no sabem desxifrar... Jo mateix n'escric algun que rellegint-lo veig el seu indesitjat defecte. I és tan ràpid... (vegeu el meu post Cara a cara vs. e-mail). Destaco els cinc pecats capitals que cita el diari:
:
  1. El e-mail demasiado vago:"Recuerda que tienes que hacer esto".
  2. El e-mail que puede llevarle a uno de la cárcel:"Por favor, dígales que le pedí que vendiese eso cuando alcanzase los 70 dólares".
  3. El e-mail inadecuado:"¿Quieres venir a la habitación del hotel a hablar de esto?".
  4. El e-mail cobarde: "Ahí va: estás despedido".
  5. El e-mail insultante:"¡¡¡Cómo es posible que no hayas hecho esto!!!".
:
Cervell de dretes o d'esquerres?
:
També dels Estats Units, i del mateix diari, ens ve la curiosa notícia de la publicació d'un estudi científic que manté la teoria segons la qual és el cervell qui predisposa a actutuds més obertes o d'esquerres i d'altres més tancades o de dretes (l'eix nacionalista no l'han trobat, al cervell...). L'autor de la ínvestigació, David Amodio, davant la pregunta sobre si podréim determinar l'evolució electoral a partir d'estudiar els cervells dels nadons, diu sensatament:
"Si nuestra orientación política depende de nuestra actividad neuronal, uno puede pensar que este experimento podría detectar qué votarán en un futuro los niños de hoy en día: "Podría indicar una tendencia de lo que hará cada uno de ellos, pero no se obtendría una respuesta definitiva. Tu voto en unas elecciones no está determinado sólo por tu actividad neuronal. Hay otros factores que influyen: educacionales, culturales y ambientales".
:
I tant.
:
Publica un comentari a l'entrada