diumenge, de setembre 30, 2007

Bonald i la veritat | Blocs cristians | Bon web d'Església

Caballero Bonald i la veritat
:
En una recomanable entrevista a José Manuel Caballero Bonald, ahir a El País, elegeix un dels seus versos, al final. I ho fa així: 'Sólo es verdad lo que aún no conozco'.
:
Trobada de blocs cristians
:
Dijous passat vaig participar a la I Trobada de Blocs Cristians, dels que parlen Manel Filella i Maria Escalas. Vaig preparar una intervenció sobre el fenomen de la irrupció i èxit dels blocs a partir d'idees meves o d'altres que ja em deveu haver llegit (o passat per alt) altres vegades. Una breu presentació del tema, els canvis tecnològics que el fan possible, les tres 'crisis' (d'identitat, de mediació, de la intimitat) que ajuden al seu èxit i una breu reflexió sobre el cas català (eclesial inclòs). Jordi Llisterri va comentar la Blocsfera que han obert a Foc Nou i l'Eloi Aran va pautar un debat interessantíssim que abastava força aspectes. L'hem de repetir l'any que ve. No només hi vaig trobar bons blocaires, si no que, també, em sembla, bones persones.
:
Bon web d'Església
:
L'exemple d'un web ideal d'Església és el que ens ofereix aquesta parròquia de Blanes, la de Santa Maria, que enllaça amb els altres centres de culte de la localitat selvatana, la Parròquia Santa Teresa, la Parròquia Sagrada Familia i el Santuari de la Mare de Deu del Vilar. Hi ha informacions pràctiques, notícies, reflexions, eines per a la reflexió o la pregària cristiana (i o sempre directament confessionals), és dinàmica, ben fet, caram. Proposo que es prengui d'exemple, és un gran salt qualtatiu, no tan sols dels ciclostilats fulls parroquials, sinó de la capacitat d'obertura franca, oberta i solvent al món que ens oferiex la pantalleta on ara m'esteu llegint. Només falta enllaçar els blocs dels feligresos. I si no n'hi ha, que els creïn, no els costarà gens, pel que es veu.
:
Publica un comentari a l'entrada