dimecres, de setembre 12, 2007

La iaia 'blogger' | L'Alcalde en xarxa

La iaia blogger
:


:
Una gallega de 95 anys, María Amelia López, explicava a El País d'ahir la seva experiència recent al món dels blocs i d'internet en general. El seu bloc, amb nombroses visites, i la seva experiència han estat motiu d'atenció de diversos mitjans de comunicació (de l'estanger i tot), com aquesta entrevista en un programa de tarda de TVE 1. És curiosa l'epectació creada per aquesta senyora, però curiós seria identificar els blocs tan sols amb la cultura juvenil i tecnològica, bo i que en són un referent. Sospto que amb una mica d'esforç i acompanyament, dóna molt de si el món de la gent gran, que té moltes coses més interessants a dir, segur.
:
Baron, en xarxa *

Joan Antoni Baron, l'Alcalde de la ciutat de la innovació i del TecnoCampus, va ser dels primers en obrir la seva pàgina web personal a Internet (bloc) en la que repassa la seva activitat diària, penja algunes de les seves intervencions i comenta amb tots aquells qui vulguin escriure'l tot allò que li escriuen. S'hi pot accedir anant a http://joanantonibaron.blogspot.com/ i ben aviat des del domini http://www.baron.cat/ , que ha estat els darrers mesos on s'ha allotjat la seva pàgina de candidat a l'Alcaldia. Des del gener del 2006, aquest web ha tingut unes 45.000 visites i Baron respon personalment a tothom qui hi escriu. Des de la seva pàgina, també hi trobareu altres regidors i regidores socialistes que han pres aquest canal de comunicació com una plataforma més per recollir les opinions dels ciutadans i dialogar-hi, entre d'altres coses. Des del Grup Socialista, us podem atendre al correu electrònic psc@ajmataro.cat i al web http://mataro.socialistes.cat/, la plana política de Mataró amb més visites i subscriptors.

Des de la seva elecció, l'Alcalde Baron ha tingut força interès en escoltar els ciutadans i en dialogar-hi, en rendir comptes una un, si cal, procurar de posar-se a la pell dels altres per poder trobar la solució, si existeix, més adequada. Diria que la política local és on més relació es pot extreure entre els administradors i els administrats: vivim en els mateixos carrers, patim probablement els mateixos problemes i segur que tenim il·lusions semblants. Així, també a Internet, l'Alcalde ha volgut potenciar la relació amb els ciutadans responent des de l'adreça electrònica alcalde@ajmataro.cat i oferint el màxim de serveis i tràmits al web http://www.mataro.cat/. Tot això complementa els serveis d'atenció ciutadana de l'Ajuntament, que comprèn, a més de la telemàtica, l'atenció presencial als centres cívics i a la planta baixa de l'Ajuntament així com la telefònica de 24 hores: el 010 per atenció en general (l'únic de pagament), el 092 per urències policials o, més recentment, el telèfon del civisme al 900 859 009.

Una ciutat, doncs, on tots som més responsables dle nostre entorn, precisa també d'uns serveis pròxims i eficients. I d'uns responsables polítics propers a la gent, capaços d'escoltar i respondre. En això estem.
:

* article com a portaveu del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Mataró al butlletí municipal MesMataró (juny 2007).

:.:

Publica un comentari a l'entrada