dijous, de gener 17, 2008

Internet vs. catedral | Fe i veritat

Internet vs. catedral
:
És molt interessant llegir el post de Jordi Llisterri d'avui, dedicat a la recent conferència que el primat de Portugal, José Policarpo, va fer a Barcelona. Primer, pel procés que va seguir. D'una certa distància inicial a l'entusiasme. No és corrent. I, després, per la meravellosa frase “tinc més audiència a internet que a la catedral”, que obre tantes perspectives. Us imagineu una Església 2.0?
:
Fe i veritat
:
Però, és que cal abandonar una fe
sols perquè ja no sigui veritat?
Deixaré d'estar amb tu perquè no hi siguis?
:
Joan Margarit, a Joana; Ed. Proa, Barcelona, 2002, p. 19
:

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Margarit sempre l'he trobat un poeta empalagós i bufat. Si no ens considerem rucs, evidentment que cal abandonar tot allò que no és veritat (crec que Margarit confon " no veritat" amb "incertesa"). I evidentment, quan algú no hi és deixem d'estar amb ell, recordar una persona no és estar amb una persona.

Mira, trobo que la poesia de Margarit sona bé, però és innecessàriament ensucrada i pobre de contingut. No sol dur enlloc, és com la flauta d’Hamelín.

ILDEFONSO MARMOL ha dit...

La tendencia a la baja de la Iglesia católica, debido a un integrismo que ya no casa con la sociedad actual es evidente.
La frase maravillosa, deja entrever que existe otra, que va por otra orilla.
Desde Bruselas, Eliseo Oliveras,con su artículo "De iglesia a hotel de cinco estrellas", nos dice: La transformación del edificio simboliza el profundo declive católico de Belgica.
Tambien son muy significativos los datos que da, de los actuales católicos Belgas,un pais que hasta hace bien poco tenía una mayoría católica avasalladora y hoy no llega al 41 %.
Está claro que reflexionan todos, menos los que debieran hacerlo.
Y el Papa de " ESPALDAS"

Ramon Bassas ha dit...

- Vladimir,
Doncs dec ser molt tonto, pq a mi sí que m'agrada. A mi també en grinyolava la paraula 'veritat', i crec que és una de les claus de l'estrofa.

- Enrique,
Pues si no tienen telepatía, les irá muy mal. Hoy en día, hay más confexiones comunitarias que individuales, creo.

- Ildefonso,
Cuidado que no te envíen de asesor con Paco Vázquez :)

ILDEFONSO MARMOL ha dit...

Mi pretensión no es de asesorar a nadie. Doctores tiene la iglesia.
Simplemente opino, sobre una religión, que pretende obligarnos a todos a cumplir sus preceptos y para lo que no dudan en influir en la política, sin mojarse el culo.

Ramon Bassas ha dit...

- Ildefonso
Quizás si que les convenga un asesor como tú. En fin, de todos modos, algunos prefiero una Iglesia 'imperfecta', se parece más a la especie humana. Una abrazo y, sinceramente, gracias por tus aportaciones.