dijous, de desembre 18, 2008

Zapatero injecta 21 milions contra la crisi a Mataró *

El Govern de José Luis Rodríguez Zapatero va aprovar a finals de novembre un decret llei amb l’objectiu de frenar la destrucció de llocs de treball i la reactivació de l’economia. 8.000 milions d’euros es destinaran a inversió en obra pública i equipaments als municipis. D’aquests, uns 21 correspondran a Mataró i les obres s’hauran de licitar a primers de 2009. Les inversions es destinaran a projectes de nova planificació i d’execució immediata, i els treballadors que calgui contractar per les empreses adjudicatàries hauran d’estar en situació legal de desocupat. El Govern de Baron ja treballa en la priorització dels projectes que se’n beneficiaran.

Per reactivar l’economia i generar ocupació

L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha dit que això permetrà “avançar en l’execució de projectes que ja teníem planificats en aquest mandat i que ara s’havien de dilatar en el temps”, alhora que ha assenyalat que “és la primera vegada que es fa una injecció econòmica d’aquesta magnitud als ajuntaments, amb la intenció de reactivar l’economia d’un sector com la construcció, tan vinculat a l’obra pública”.

Altres responsables socialistes també hi han dit la seva. El diputat Manuel Mas, exalcalde de Mataró, creu que aquesta mesura “és la prova del nou per a l’Administració municipal”, que representa una inversió corresponent a “uns 178,5 mil euros per cap”.

Confiança amb els municipis

El delegat del Govern a Catalunya, el maresmenc Joan Rangel, ha opinat que aquesta iniciativa representa “la confiança del Govern d’Espanya en els ajuntaments com agents idonis per generar ocupació arreu del nostre país”. Rangel també adverteix que “els 8.000 milions d’euros amb què està dotat el Fons representen més del doble de la mitja de les inversions de tots els ajuntaments espanyols durant un any”.

No és aquesta cap mesura per resoldre el finançament municipal, encara pendent. I tampoc ho és -aïlladament- per superar la profunda crisi mundial que afecta les nostres economies. Però, en el conjunt de mesures a aplicar, significa un gran avenç i la possibilitat de remuntar en les xifres d’ocupació i en la generació de més activitat econòmica.
:
· * article pubicat com a portaveu del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Mataró al butlletí municipal MesMataró (desembre 2008)
· A la foto; els regidors Montse López (Serveis Centrals) i Francesc Melero (Obres, Serveis i Manteniment), que han elaborat la proposta finalment presentada avui.
:
Publica un comentari a l'entrada