divendres, de juny 26, 2009

Blanco pel Tren Orbital

El Ministre de Foment, José Blanco, anunciava ahir, entre d'altres coses, que l'Estat es farà càrrec dels costos de la Línia Orbital Ferroviària que enllaçarà les ciutats de la segona corona metropolitana amb els caps a Vilanova i Mataró. Almenys per Mataró, a més, suposarà un canvi radical en el nostre disseny ferroviari i sospito també que en la nostra manera d'entendre la ciutat. Creixerà més d'un 100% la població que té un tren a deu minus de casa. (Teniu més informació i linc en aquesta entrada recent).
:
Recordo que fa pocs dies, en una reunió a l'Ajuntament, un regidor de l'oposició opinava sobre la Línia Orbital posant en entredit els terminis de la seva execució. Com si el que estiguéssim parlant for cosa de ciència ficció... o de l'Eix Transversal (obert dinou anys després!).
:
En tot cas, si hi ha aquest compromís es deu, sobretot, a que hi ha projecte. Un projecte defensat pel conjunt de municipis amb la força dels que creuen en les infrastructures de proximitat en una de les àrees econòmiques més potents d'Europa. Ens ho hem cregut i hem convençut. Ara Blanco fa un pas més. Fins i tot aquells que ho veien negro ho hauran d'admetre.
: