dilluns, de juny 01, 2009

Refer ponts | Obiols a Mataró

Refer ponts
:
A contionuació us poso íntegre l'article que publica el diputat del PSE-EE per Biscaia Óscar Seco, membre de Cristians Socialistes, al darrer número de L'Agulla, amb el títol "Canvi per refer ponts".
:
Els resultats de les eleccions al Parlament Basc del passat u de març ens van deixar clar que el nacionalisme moderat, de la mà d’Ibarretxe, es mantenia com a primera força política, però perdent qualsevol possibilitat d’assolir el govern; és el que té portar deu anys alimentant estratègies de dinamitar ponts per aglutinar forces. El PSE-EE, portat pel seu compromís electoral de canvi, no pot renunciar a oferir-se com a alternativa, que es xifra en recuperar el valor que té l’Estatut de Gernika com a superior marc jurídic institucional, tan danyat en aquests temps, i guanyar espai per al diàleg i l’acord, on guanyi valor el pluralisme i la diversitat. Després de tant de temps que el nacionalisme s’esforçà en segmentar el País entre nacionalistes i no nacionalistes, els socialistes ens proposem construir ciutadania d’una altra manera, sense dicotomies estèrils. El contingut de l’acord amb el PP, titulat “bases pel canvi democràtic” no tan sols no suposa cap concessió al Partit Popular o un desistiment en aquest esforç, sinó que compendia i ressalta una part significativa del nostre propi programa electoral, oferint un panorama d’estabilitat al País que permet al socialisme basc regenerar relacions amb el món nacionalista; això sí, haurem de tapar les trinxeres que aquests van excavar. I pot portar-nos temps, això.
:
Eurocampanya - 12
:

Dimecres dia 3, a les 7:3o del vespre. el company Raimon Obiols serà a Mataró per presentar l'Informe del Parlament Europeu sobre els Drets Humans. El diputat socialista al Parlament Europeu i número 2 de la candidatura del PSC a les Eleccions serà al Cafè de La Selva, a la Plaça de la Peixateria, en un acte obert a tothom. Us hi esperem.

: