divendres, de juny 05, 2009

Per una majoria d'esquerres

Eurocampanya - i 16
::
És molt senzill. Al Parlament Europeu, una cambra que cada dia té més poder sobre les nostres realitats, hi ha una majoria de dretes, liderada pel grup del PPE (on hi van els diputats del PP) i secundada molt sovint per altres grups minoritaris (on hi van a parar els diputats de CiU, per separat). Al davant, hi ha una minoria d'esquerres, liderada pel PSE, que és on van els diputats del PSC. En aquest quadre adjunt, on s'hi projecten resultats d'enquestes, mostra com és possible que pugui haver-hi una possible pèrdua de la majoria de dretes. Ve de molt poc.
:
Alguns no entenen la nostra campanya. Certament, en un país com el nostre, la publicitat negativa, que ens els països anglosaxons és molt estesa, té molts detractors. Però té la virtut de mostrar quina és la disjuntiva real d'auests comicis. O una majoria que faci les lleis a favor dels vaors de l'esquerra o una de dretes que faci just el contrari. Aquesta ja l'hem tingut i l'han fet partits els líders dls quals tenen noms i rostres. I efectes nocius per les nostres societats. Així de senzill.
:
Per una majoria d'esquerres, vota els socialistes.
:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

es molt senzill

mentres els socialistes no es posin les piles i comencin a solucionar problemes reals dels ciutadans com arreglar la justicia en lloc de debatre el projecte gran simi. Posar bons gestors al front dels ministeris d'obres publiques en lloc de dedicarse a donar lliçons d'accent andalus. Es dediquin a tanocades com limitar el trafic al voltant de bcn a 80 km (i justificarho amb criteris indemostrables!) en lloc de montar un sistema que sigui efectiu i sensible amb les realitats del fluxe del trafic. Mentres no siguin consequents amb les seves promeses ("aceptaré el estatuto que salga del parlamento de cataluña" Ja!). Mentres segueixin tirant se floretes en lloc de tocar de peus a terra i responguin a les critiques amb arrogancia i despreci en lloc de entendre que les critiques dels ciutadans posen de relleu problemes que adecuadament tractats son una oportunitat per millorar... mentres tot aixó no pasi, esteu condemnats a la oposicio.

em respondrás que aqui goberneu... donc mira, si, es veritat, aixó pasa perque teniu la sort de que la oposicio encara es pitjor que vosaltres, pero no et preocupis. temps al temps. Un dia surtira un ultraderetá independent "a la holandesa" i us escombrara!. Si no us poseu les piles, veuras que el temps i les urnes deixan a tothom al seu puesto.

Unknown ha dit...

En primer lloc donar-te les gràcies per la teva paciència i per les teves respostes que ja és més del que fan d'altres entre ells la candidata del PSC que no permet comentaris al seu blog. Això deu ser un homenatge a les llibertats que predica entre elles la d'expressió.
Tant se val. Doncs no, els ciutadans no entenem una campanya "negativa" per molt que sigui lo més de lo més a Europa. Què hi farem si no estem a l'última?
Veuràs, ingenua de mi, jo em pensava que les campanyes es feien per a convéncer els ciutadans, allò mateix que fan les campanyes publicitàries per a convéncer-nos de que compren els seus productes. Si no les entenem, no comprarem. Ergo: si no les entenem no votarem.
No ens menystinguis. En el primer curs de les Ciències de la Informació ja diuen als alumnes que, en acabar qualsevol article, el rellegeixin i es preguntin si la seva àvia, o la senyora Maria que neteja la redacció l'entendria. Si la resposta és sí, endavant!. Si és no, estripa'l i sant tornem-hi.
Per una vegada a la vida m'agradaria trobar a les files de un, un sol partit polític, tampoc és demanar tant, em sembla, algú capaç de dir, amb sinceritat i sense condicionants, allò que, de veritat, pensa sense que el facin fora.
He parlat amb molta gent a qui la campanya no ha agradat gens ni mica.
Clar que si des de la torre d'ivori on els polítics viuen opinen que no hi entenem deu ser això que no hi entenem. Com després ens poden demanar el vot?
Que ens ho expliquin i així deixarem de ser uns ignorants i després que ens convencin i tindran un electorat culte, modern i convençut.
Rellegeixo i veig que el comentari m'ha sortit força àcid. No puc fer-hi res si no m'enteneu. És lo que es porta ara entre la societat catalana, el darrer Polònia n'és una bona mostra.
De tota manera t'aniré seguint i passat demà, el dia en que tots guanyen, ja en parlarem dels resultats de la campanya i de d'altres coses com l'abstenció que jo no penso practicar tot i haver-ho fet en alguns comicis.
La meva opinió de la campanya que segurament no he tingut la sort d'entendre? Nefasta, mediocre i mesquina.
Gràcies per l'atenció i sento que no t'agradin les meves opinions però és que a diferència del Marx, el Groucho no el Carles, no te'n puc oferir d'altres.
Ben cordialment.

Ramon Bassas ha dit...

(Uf, per la mida dels comentaris es nota que estem en jornada de reflexió)

- Anònim,

Tens raó en què les coses que es diuen s'han de fer. Jo, sincerament, en els exemples que poses, trobo que en podríem parlar i no em semblen tan negatius. Però tens raó que quan falla l'esquerra, l'esquerra democràtica especialment, el recurs acostuma a ser una mena de 'via ràpida' ("jo això ho arreglo amb dues hòsties"), bé la revolucionària o bé la feixista. Espero que no passi.

- Antònia,

La publicitat electoral sempre serà molt simple i això té força riscos com el que expliques. De tota manera, si sempre critiquem les campanyes 'planes' 8que tots els eslògans s'assemblin, etc.) i políticament correctes, la nostra em sembla just el contrari. Incideix clarament en el missatge central, que la confrontació és entre dreta i esquerra, i que una victòria de la primera dóna els fruits que dóna. Encantat que em segueixis i escriguis, m'agradin o no les teves opinions. Jo tinc això obert justament per això, per dialogar.