dijous, de juny 25, 2009

Dissabte: Forcades a Mataró

:
Aquest dissabte que ve, dia 27, una de les veus més reconegudes de l'Església catalana, la jove metgessa i teòloga Teresa Forcades, beneta de Montserrat, vindrà a Mataró per parlar del plaer [vegeu acte aquí]. L'acte s'inscriu en el sopar-debat, una activitat anual que realitzen ACO, Cristianisme Segle XXI, Grup Tercer Món-Mataró, Justícia i Pau del Maresme i Valors. Ja us hi podeu inscriure enviant un mail a sopardebat@gmail.com o trucant al 646 474 452. En un temps de sobrevaloració del plaer i de replegament de les posicions religioses davant el fenòmen, és bo d'escoltar algú que, com ella, hi ha reflexionat força des de diferents punts de vista.
:
He citat ja vàries vegades a Teresa Forcades en aquest bloc. El seu darrer article a Foc Nou sobre l'avortament, un extracte d'una antiga entrevista en aquesta mateixa revista, un post sobre la seva darrera xerrada a Mataró, un extracte d'un article a Valors, un breu comentari d'un llibre, una entrevista a La Vanguardia, una altra entrevista a El Periódico (amb més lincs sobre ella), i un breu article també a Foc Nou. Cap lectura d'ella no em decep.
:
Per anar fent boca, aquí teniu el vídeo d'una recent entrevista de Forcades al Canal 33:
:
:
Foto: roberto.hernandez
:

2 comentaris:

RubenBA ha dit...

La verdad es que parece una persona muy interesante. Ciertamente rompedora bajo unas formas sumamente respetuosas y bien educadas, aunque dentro de un entorno muy conservador, por eso aún más llamativa si cabe. Sería un placer poder asistir al debate. He visto la entrevista en TV3 y es de lo mejor que he visto en los últimos meses cuando menos.
Quien sabe, tal vez esta sea la iglesia que nos depara el siglo XXI. Ojalá.

Ramon Bassas ha dit...

- Rubén
No sé exactamente qué Iglesia nos depara, pero te aseguro que hay en ella (almenos la que yo conozco) mucha gente abierta y capaz de relacionarse sin problemas con la ciencia y la razón. Además, creo que cuanto más extrema sea la derecha católica, más ridícula se vuelve, y deja más espacio para una amplitud de personas (de derechas, de izquierdas y de no saben no contestan) que no están por su labor.