dimarts, de febrer 09, 2010

S'aprova la reforma de l'Impost de Successions

Avui, de la mà del conseller Antoni Castells, el Govern de la Generalitat ha aprovat la reforma de l'Impost de Successions i Donacions, que suposa que un el 94% dels contribuents deixin de pagar-lo. Una modificació que beneficia les classes mitjanes, perquè s'amplia l'exempció del pagament de l'impost dels 18.000€ actuals a 500.000€ en el cas del cónjuge i a 275.000€ en el cas dels fills majors de 21 anys; es manté la deducció per l'habitatge habitual i, finalment, s'elimina el factor multiplicador pel patrimoni preexistent de l'hereu. Aquest 94% dels contribuents que se'n beneficiaran contracta amb el 56% que hi havia fins avui. Vegeu La Vanguardia. En vaig parlar fa poc aquí, on hi ha alguns enllaços d'interès.
:
És curiós com dos partits que havien reclamant la seva reforma, CiU i PP, ara no hi no donen suport. Diuen que, senzillament, el volen suprimir. Òbviament, els interessa més protegir els interessos del 6% restant, especialment les seves rendes i la possibilitat d'acumular-les, que no pas els dels altres.
:
Una bona notícia, el dia que se sap que el Govern Zapatero ha prorrogat l'ajut de 426 euros pels aturats de llarga durada sense prestació (vegeu El Periódico).
:
Publica un comentari a l'entrada