dijous, de febrer 04, 2010

Conjurats per l'ocupació

Evidentment, els 'plans de xoc' per al foment de l'ocupació no pretenen tan resoldre una situació d'increment de la taxa d'atur com la que estem vivint, sinó, d'una banda, atendre la necessitat de ressituar al mercat laboral les persones amb més vulnerabilitat i, de pas, ajudar a la resta del sistema a generar confiança per a la creació d'ocupació. Els ajuntaments, així, sovint són els gestors de la despesa pública que s'està destinant dels dels governs de l'Estat i de Catalunya al respecte.
:
Aquesta setmana hem tingut tres exemples interessants. Els dos primers, a Mataró. Així, l'Alcalde Baron (que en parlava aquí) i els regidors Melero i López donaven a conèixer els projectes en què l'Ajuntament invertirà el segon Fons Zapatero per a la creació d'ocupació a través d'inversions municipals. Vegeu nota aquí i dossier aquí. Es calcula que podran contractar-se 187 persones.
:
El segon projecte, a més, pretén incidir en els veïnats acollits a la Llei de Barris (un altre instrument creat amb els governs d'esquerres a la Generalitat), és a dir, Cerdanyola, Rocafonda, El Palau i l’Escorxador, gràcies a l'increment de l'aportació del Govern Montilla fins arribar als 425 mil euros, subdividits en diversos programes que tant inclouen la creació d'ocupació com la formació i l'assessorament a empreses. Les regidores Esteban, Romero i Guirao també ho han presentat aquesta setmana. Vegeu la nota aquí.
:
També es va donar a conèixer ahir l'acord entre la Generalitat i els ajuntaments catalans (aquí representats pels presidents de la FMC i l'ACM) per desenvolupar els nous Plans d'Ocupació que impulsa el Govern presidit per José Montilla, de la mà de la consellera Mar Serna. Aquest pla, adreçats especialment a les persones a l'atur que no gaudeixen de prestació, preveu la contractació de 25.000 persones a través dels municipis i es dota amb 100 milions de pressupost. La nota i els documents adjunts els podeu trobar aquí.
:
Fotos: Judith Vives, S.F., Jordi Bedmar.
: