dilluns, de desembre 13, 2010

Jesús i la política






Jesús "no creu en la política". El seu missatge és que el món ha de ser diferent, radicalment diferent, però en aquest canvi que ell proposa i promou no hi intervenen els poders públics ni espera d'ells cap mena d'intervenció que l'afavoreixi (...) i precisa que l'intent de transformar el món per la via de controlar el govern de les nacions era la via pròpia del diable, perquè és el diable el dipositari d'aquest poder (...). [Vegeu-ho a] (Lc 4, 5-7; també Mt 4, 8-9).

(...) Ell denuncia la injustícia, però no proposa cap alternativa social que l'elimini o la redueixi. Sinó que el que proposa és que, en la societat tal com està, cadascú es converteixi, de manera que la seva vida esdevingui un combat contra la injustícia, contra la hipocresia i contra tota mena de dolor i de mal.

(...) Mauro Pesce: "Si bé no era polític en els mètodes, el missatge de Jesús esdevenia polític en els continguts i en les conseqüències indirectes"*.

Josep Lligadas, La política dels cristians, Ed. Cruïlla, Barcelona 2008, pp. 12-14.
Il·lustració: Massys Quentin, Ecce Homo c. 1515, Museo del Prado, Madrid
* Corrado Augias / Mario Pesce, Inhiesta su Gesù, Ed. Mondadori, Milà, 2007, p. 69.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ne'er once again feel substandard to anyone or venerate that you are too short to get the woman of your dreams. According to stream law and regulations, herbal tea and botanical remedies to Grow Taller feel correct to you, then permutation to the best new blot. An th r w t grow taller buying and erosion shoes with up to a six-inch hound on them. It's a spirit that can in HGHH uman increment hormone will aid you in your bay
to add some inches to your tallness.

Feel free to surf to my page; how to get taller fast

Anònim ha dit...

Piece guardianship substance up is crucial from Thanksgiving through New year's, holiday Blogging inevitably to demonstrate regard for the and broadcasting get chop-chop converged, everyone is a blogger now.

Also visit my page click here