divendres, de desembre 31, 2010

Balanç a El Tot


Us recomano l'entrevista del balanç de l'any que Joan Antoni Baron ha fet pel setmanari El Tot Mataró, aquí (també us recomano la que li fa Capgròs, una i dues parts, que ha sortit avui, i la de Mataró Ràdio, aquí).Us deixo algunes frases mentre us desitjo un bon any 2011:

  • Quan jo vaig entrar d’Alcalde molts es van sorprendre que em preocupés pel teixit econòmic de la ciutat. Llavors no estàvem en l’actual període de vaques grasses, estàvem davant un canvi econòmic que sense haver-lo acabat ens ha enganxat la crisi més important que haguem patit mai. I és el que sempre diem, que es tracta de treballar per tenir la ciutat en les millors condicions a la graella de sortida per quan canviï el cicle econòmic. 

  • Ens posa al mapa dels museus mit­jans del país. La col·lecció Bassat se situa entre el MNAC i el MACBA i ha de fer que siguem referents en el mapa de les arts plàstiques. Això no tindrà impacte econòmic de la ciutat, però serà al mapa.


  • [El tripartit] (...) m’ha anat bé tant aquest mandat com el passat. Venim d’una llarga tradició de governar en coalició amb partits d’esquerra, primer amb Iniciativa i després incorporant ERC. Els ciutadans seran els que determinaran què passarà l’endemà de les eleccions, depenent de la correlació de forces i amb la intenció de fer un govern estable per la ciutat. El nostre tripartit sí que ha funcionat perquè vam deixar les coses clares i que les qüestions identitàries quedarien fora del pacte. Vam definir bé els acords de govern i hem tingut una bona lleialtat mútua.


  • Estan allà mateix. Ni han millorat ni han empitjorat. Amb el cap de l’oposició no hi ha cap tipus de química perquè ofereix pactes a primera hora del matí i s’absté a la tarda al ple quan es vota la vinguda del Corte Inglés. Si vol que vingui, que ajudi i si vol li dic que ho hem fet molt malament. Però quan s’han de prendre decisions t’has de mullar. Si dius que ets del Barça, crida quan surtin els jugadors.


  • [Sobre els macro-prostíbuls] Crec que sí, hem fet tot el que podem fer segons ens deixa la llei. Necessitem una regulació seriosa que no deixi els ajuntaments sols davant la prostitució, el debat de la regulació s’ha de tenir ja. Del macro-prostíbul el que espantava era el tamany, perquè l’ubicació no era ciutadana. Nosaltres no volem aquest tipus de negoci i hem treballat a través del planejament urbanístic, que és l’eina més potent que tenim. Nosaltres hauríem pogut fer una ordenança abans, és cert, però no una que prohibís la prostitució perquè el decret de la Generalitat.
  • Hem perdut un any en l’arribada del Corte Inglés (...) [per culpa] dels que ens han portat als tribunals, està clar. Tot i que hi ha qui no ens ha dut als tribunals i podrien haver tingut un altre posicionament i no l’han tingut. La querella es va presentar a finals del 2009 i estem allà mateix. S’han fet tots els passos i estem allà mateix. Estem jugant amb un factor que generaria ocupació immediatament, tant en el procés de construcció com després amb l’obertura del Corte Inglés. Que els hi preguntin als veïns i comerciants de la zona, cada vegada que passo per allà em pregunten quan arribarà. Estem parlant de 1.000 llocs de treball, jugar amb això és greu...