divendres, de desembre 10, 2010

Se senten passos al Mas Duran

Una de les coses positives del debat post-electoral és que es parla més del PSC que de CiU. Hi ha molta lectura interessada, alguna molt interessada en rompre en "dues ànimes" l'insrument més eficaç perquè a Catalunya no s'hagin constituït dues comunitats homogènies, lectura a la que no hauríem de caure amb la millor de les intencions cap dels que ens apreciem el PSC. Però també hi ha preocupació soncera per refer el projecte del PSC, per fer-lo més útil al poble de Catalunya i per demostrar-ho amb més ganes que mai. Hi ha expectació al país; si la tractem amb compte (no donant pa a les oques i essent nosaltres mateixos els qui elevem el debat), sabrem respondre-hi al Congrés de la propera tardor.

Però això evita que les anàlisis passin per veure quins són els primers passos d'Artur Mas previs a la seva investidura. I n'hi ha de significatius. D'una banda, poques hores més tard de celebrar-se les eleccions, CiU es desdeia del 'concert econòmic' i apostava per un model de finançament 'en la línia del concert'. Hem passat de concert a solo de bandúrria. La vegada que més ràpidament s'ha volatilitzat una promesa electoral. L'única promesa electoral. Encara he de sentir que tots els plumilles convertits en entesos del PSC en digui res.

De l'altra, hem conegut que el candidat a la Presidència dissenya un Govern en funció de si Duran i Lleida, que havia estat conseller de Pujol en un breu temps, acceptava o no tenir-hi un paper. De manera que el lloc de conseller en cap del futur Govern depenia de si l'ocupava el soci democristià o no. També sorprèn la manca de reacció davant un esquema de Govern que és vàlid o no en funció de quins noms l'ocupen. Si fa falta la figura de Conseller en Cap, farà falta tant si Duran n'és el titular com si no, suposo... A menys que els càlculs tàctics que han presidit les relacions entre els dos socis anys enrere tornin ara.

Veurem com evolucionen els següents passos de Mas. Sóc dels que pensa que s'ha de deixar prendre les primeres decisions sense atabalar massa (els duies de gràcia, en diuen), però també crec que cal deixar constància ja des d'ara de quin pot ser l'estil del nou Govern de CiU. Nou? Bé, nou per alguns, per Mas i Duran, no.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

De remoure merda, els politics profesionals en sabeu una estona, pero de mirar per el que preocupa a la gent que paga impostos i us vota, res de res.

Els economistes independentes, no adscrits a cap partit politic, diuen que a Espanya no es crearà treball fins que el PIB no creixi per sobre del 2,5%. Aquests nùmeros, estan fets amb dades del 2000-2008. En aquests anys, al pais creixia la demanda de llocs de treball de baixa qualificació, sobre tot destinats a la construccò. No es preveu que la construcciò, munyida i desagnada per tothom, ajuntaments, constructors sense escrupols, intermediaris i especuladors, es recuperi a curt plaç. Faràn falta forces anys. Per tant es demanaràn llocs de treball d'una qualificació mes alta. Aixó vol dir que l'economia tindrá que creixer un 3% per crear treball net i aixó no pasarà fins al 1016, per el que l'atur podría arrivar al 25%.

Al Maresme, l'atur ja es del 18%. Un dels mes alts de Catalunya.

Apart de mirar-vos el melic i tirar merda els uns als altres, ademès dels programes de formació i atur que ja existíen i que s'han demostrat insuficients i inadequats, esteu fent quelcom per ajudar a que els aturats de la nostra ciutat trobin treball mes facilment sense haber d'anar a altres areas com el baix llobregat o el valles? (i no em surtis ara amb el nyap del Corte Inglès perque sería per plorar).

Apart de castigar qualsevol exit empresarial i economic amb una avalantxa de impostos i tases, Esteu fent quelcom per dinamitzar l'economia local a gran escala?

Aixó es el que preocupa als ciutadans i no si se senten passos al mas Duran, aixó us preocupa únicament a la casta que us heu apoltronat en el poder i heu travestit el serveis als que suposadament representeu en un mitjà de prosperar vosaltres i les vostres carreres personals dintre del partit.

Ramon Bassas ha dit...

A mi, el concert econòmic o la composició del Govern no em semblen merda

Anònim ha dit...

I així ens va...


http://www.youtube.com/watch?v=nS5XNMdkJug

Anònim ha dit...

Bueno, al menos alguna cosa tiene buena el Mas Duran. Os han echado a vosotros. ¿Te parece poca higiene? Saludos

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim
Depèn.