dijous, de desembre 02, 2010

La prostitució no existeix

Avui El Punt publica que l'Ajuntament de Cabrera de Mar (amb CiU al govern) ha autoritzat la reobertura d'un conegut prostíbul, a pocs metres de Mataró, de dimensions considerables. No m'atreviré a dir que és un macroprostíbul, ni que Cabrera de Mar serà la capital del sexe o que el seu ajuntament ha treballat activament per aconseguir aquesta obertura. No ho diré perquè seria una animalada i perquè el pobre Ajuntament de Cabrera, amb una valenta decisió del seu anterior Alcalde, Carles Rocabert (ERC), ja ha hagut de patir-ho prou. I perquè el marc legal, instaurat per Artur Mas l'any 2002 [vegeu el meu recent post], no dóna més marge als ajuntaments, excepte algunes iniciatives com les que hem emprès (en solitari i sense precedents) a Mataró amb l'aprovació d'un Pla Especial urbanístic.

Però animalades com aquestes les hem sentit a Mataró en tot aquest procés. El cap de CiU, Joan Mora, que viu a Cabrera de Mar, no ha cessat de culpar l'Ajuntament de Mataró de l'intent d'obrir dos prostíbuls i d'insinuar el recolzament actiu a aquesta activitat. Veurem ara si, en un ajuntament on governa el seu partit i del que és veí, en piula alguna cosa. Els veïns hem de ser responsables en primer lloc del que passa al nostre municipi, no al del costat. A veure què fa.

Segurament farà el que CiU ha fet en aquesta darrera campanya electoral: ignorar el problema. Per CiU, la prostitució no existeix. No és que en campanya no n'hagi parlat gens, és que el seu programa no inclou ni una ratlla relativa a la prostitució (busqueu aquí). Es veu que el canvi no arriba, aquí (tampoc), i la situació d'indefensió dels municipis, de moltes dones i del conjunt dels ciutadans davant aquest fenomen persistirà amb un Govern de CiU, amb precedents molt reveladors.

Publica un comentari a l'entrada