dijous, de desembre 02, 2010

La prostitució no existeix

Avui El Punt publica que l'Ajuntament de Cabrera de Mar (amb CiU al govern) ha autoritzat la reobertura d'un conegut prostíbul, a pocs metres de Mataró, de dimensions considerables. No m'atreviré a dir que és un macroprostíbul, ni que Cabrera de Mar serà la capital del sexe o que el seu ajuntament ha treballat activament per aconseguir aquesta obertura. No ho diré perquè seria una animalada i perquè el pobre Ajuntament de Cabrera, amb una valenta decisió del seu anterior Alcalde, Carles Rocabert (ERC), ja ha hagut de patir-ho prou. I perquè el marc legal, instaurat per Artur Mas l'any 2002 [vegeu el meu recent post], no dóna més marge als ajuntaments, excepte algunes iniciatives com les que hem emprès (en solitari i sense precedents) a Mataró amb l'aprovació d'un Pla Especial urbanístic.

Però animalades com aquestes les hem sentit a Mataró en tot aquest procés. El cap de CiU, Joan Mora, que viu a Cabrera de Mar, no ha cessat de culpar l'Ajuntament de Mataró de l'intent d'obrir dos prostíbuls i d'insinuar el recolzament actiu a aquesta activitat. Veurem ara si, en un ajuntament on governa el seu partit i del que és veí, en piula alguna cosa. Els veïns hem de ser responsables en primer lloc del que passa al nostre municipi, no al del costat. A veure què fa.

Segurament farà el que CiU ha fet en aquesta darrera campanya electoral: ignorar el problema. Per CiU, la prostitució no existeix. No és que en campanya no n'hagi parlat gens, és que el seu programa no inclou ni una ratlla relativa a la prostitució (busqueu aquí). Es veu que el canvi no arriba, aquí (tampoc), i la situació d'indefensió dels municipis, de moltes dones i del conjunt dels ciutadans davant aquest fenomen persistirà amb un Govern de CiU, amb precedents molt reveladors.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Etiquetes de comentari: Ciu, prostitució.

Carai, quina catalogació més bèstia. La prostitució és una necessitat social. El que s'ha de combatre són les màfies i l'explotació de les persones. ¿Al final tindrés prostíbuls a Mataró o la gent de la Revista Valors ens ho impedirà perquè s'estimen més tenir a aquesta gent netejant els lavabos de casa seva que fent de vàlvules d'escapament sexual per a gent que no té altra manera de desfogar-se, o que simplement li agrada això?

Anònim ha dit...

Oblides que el que escriu no es imparcial. Es membre confés i orgullos d'una secta mil.lenaria que adora a un alborotador jueu crucificat fa dos mil anys i que postula que entre la persona i Deu, estàn ells (representants amb contracte en exclusiva?). Una secta que fins fa quatre dies estava contra el us del preservatiu i qualsevol altre tipus de control de natalitat, donaba refugi (i en dona) a pederastes, te les seves xarxes i lobbis de influencia alineats politicament amb la dreta mes dura (Opus Dei, COPE, etc) i que a pesar de les seves riquesses, tenim que finançar entre tots.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònims
Només reclamo que s'atengui la problemàtica que hi va associada. Per cert, a la meva 'secta' diuen que "les prostitutes ens precediran al Regne del Cel"

esparver ha dit...

Ramon, heu estat set anys al govern. Segur que no podíeu fer una llei millor que la que va fer en Mas?

Ramon Bassas ha dit...

Esparver
Sí, crec que podia haver estat millor que la que féu el darrer Govern. Al nosrtre programa electoral ho prevèiem en cs de governar sense socis...

Anònim ha dit...

Hombre no seria más justo que dijeses que El Tribunal Superior de Justicia de Cataluña ha ordenado la apertura del Calipso y ademas recuerda al Alcalde de entonces de ERC...que el 8/11/2004 ya había reconocido dicha Licencia por omisión administrativa La mala gestión del Alcalde nos costara a los habitantes de Cabrera de Mar 5.000.000€ más gastos de abogados