dilluns, de desembre 12, 2011

Congrés del PSC: qui o què?


El partido socialista (...) no puede limitarse a agitar todos los días ante los ciudadanos un conjunto de obviedades, una lista de problemas que hasta el menos despierto de los analistas es capaz de recitar con los ojos cerrados: alejamiento de la política de las capas más jóvenes de la sociedad, burocratización de la vida parlamentaria, falta de gobernanza económica, sometimiento de la democracia a los mercados, injusto reparto de los sacrificios, injusta distribución de los recursos, aumento exponencial de la desigualdad, trato preferente de rentas del capital, autorización de paraísos fiscales, deterioro de la inspección fiscal, desprotección laboral, contradicción entre austeridad y ajuste y mantener un crecimiento económico necesario para atajar el desempleo... Bien, esos son los problemas, pero ¿tienen alguna solución que proponer? ¿Alguna alternativa concreta que sugerir? ¿Una serie de medidas que puedan ser asumidas por la socialdemocracia europea en la UE? Hasta que no puedan responder a estas preguntas, lo mejor sería que dejaran de molestar con candidatos, dirigentes, nombres y apellidos.

Soledad Gallego-Díaz, a El País, 11.12.2011

8 comentaris:

Anònim ha dit...

es la primera cosa que penjes al bloc amb cara i ulls XD

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim
Veig que és difícil satisfar-te; ja m'agrada, això

Salva ha dit...

Em sembla be aquesta postura, que estaria molt be si pogues ser realitat i no el foc d'encenalls habitual de les maniobres "montilleras", a les que el PSC ens te tant acostumats. Exemples: fer aparèixer la Carme Chacón con la més aferissada catalanista o el que ara, per davant, tot son candidats, bones paraules, democràcia interna, sortir als mitjans - aixó, sobretot -, bla, bla, bla,.... quan en realitat s'està cuinant (vegis Montserrat Capdevila) un "renuevo pero no me muevo" al voltant de l'alcalde de Sabadell.

Ramon Bassas ha dit...

Salva
Deu ser cert tot això, no ho sé. En tot cas, no exclou que el debat de fons és sobre l'oferta global del PSC, no sobre cares. Crec.

Salva ha dit...

Benvolgut Ramon:
No m'ho acabo de creure que no ho sapigues si quasi es "vox populi" el poder del Baix Llobregat en el si del vostre partit per part de persones que, per sort - i entre tu i jo -, ara s'han anat a Madrid, un de senador i un de diputat. Ojalà els que hi creieu en el partit com a partit incependent del PSOE amb la mirada primer catalana, us en sortiu al congrés (que es fa molt dificil entendre que hagi trigat tant a convocar-se) i no sucumbiu, un cop més, als de sempre. Que tingueu molta sort!!! (perquè la necesiteu).
P.D. abans de que no em diguis quelcom de l'anonimat, et dic que no ens coneixem en persona, si via Facebook, que el nom es real i que som quasi veins.

Ramon Bassas ha dit...

Salva

Bé, les referències que feies, al final, no eren de ningú del Baix Llobregat, sinó de Sabadell, i no sé a què et refereixes concretament.

Jo crec amb un partit útil als catalans que desitgen millorar en termes d'igualtat i llibertat, que és per això que es va fundar el socialisme democràtic, i engrescar la majoria del país en un projecte com aquest. Per això lluitaré, aquí a Catalunya amb el PSC (em sembla el millor instrument, encara que s'hagi de millorar) i amb els altres partits socialdemòcrates d'arreu del món, inclòs el PSOE.

La mirada catalana deu ser evident ja que tots els que ens trobarem al Congrés en som, de catalans.

No acostumo a dir mai res de l'anonimat, excepte si el que m'escriu diu coses que s'han de dir a cara descoberta. Per això permeto anònims. En tot cas, encantat de tenir-te com a veí i amic del Facebook, bo i que hi tinc uns quants Salva.

Salva ha dit...

Benvlgut Ramon:
Pel que fa a la referència de Sabadell, em costa molt de creure que no estiguis assabentat d'aixó

http://www.europapress.es/nacional/noticia-psc-baraja-reforzar-alcalde-sabadell-crear-nucleo-duro-20111208145300.html

I la referència al Baix Llobregat, no em negaràs la influència, tant positiva com negativa, que han tingut tan José Montilla com José Zaragoza al PSC.

Respecte a la independència del PSC a Madrid, potser ja seria hora que es demostrés en temes claus per Catalunya, cosa que fins ara no s'ha fet.

I es evident que tens molts Salvas al Facebook,- de fet ets un dels polítics més ben valorats a la ciutat -, però que,a més, siguin membres del Consell de la Ciutat, segur que et redueix molt el ventall de candidats.

Molt bona nit.

Ramon Bassas ha dit...

Salva,
Bé, ja veurem què passa al Congrés, tot això són especulacions. Jo, anant més al fons, crec que el PSC ha de representar molt millor el conjunt del país (del Baix Llobregat a l'Alta Ribagorça) i, sobretot, ser-ne referent. A veure si ho podem fer.
Bé, no tinc la llista del Consell de Ciutat al cap i no la voldria vessar.
Una abraçada