dimecres, de març 28, 2012

Concurs de microrelats per twitter


L'Ajuntament de Vilassar de Mar ha tingut una altra d'aquestes idees que pretenen aprofitar les oportunitats de twitter. En aquest cas, i amb motiu de la Diada de Sant Jordi, fan el primer concurs de microrelats al Twitter. Segons les bases "podrà participar en el concurs de microrelats qualsevol persona sempre que en paral·lel enviï un missatge de correu electrònic amb el mateix text i les seves dades personals (nom, adreça i telèfon) a l’adreça cantosbs@diba.ca". També diuen que "cada microrelat, escrit en català, serà de tema lliure, en prosa o en poesia, i tindrà una longitud màxima de 140 caràcters, inclosa l’etiqueta. Estan permesos els truncaments de paraules i les abreviacions". Es poden enviar des del 25 de març al 10 d'abril publicant al twitter el microrelat amb l'etiqueta final (hastag) #sjVdM amb la còpia indicada. Cada participante pot presentar-hi dos textos com a màxim i hi ha tres premis possibles, de 60, 50 i 40 euros cadascun.

No sé si el microrelat (Sant Jordi ja és en sentit estricte un microrelat) vol dir que el drac ha de ser un llangardaix, la princesa una nana i el cavaller tindrà la llança massa curta, o si enlloc de roses regalarem pitiminís. Però benvinguda sigui la iniciativa.

Fa uns anys ja vaig participar en una cosa semblant, que va muntar en Jaume Subirana al seu bloc, i que hi vaig participar amb un micro-relat adient el dia que neixia la filla del Príncep hereu i s'anunciava per sms.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I quina qualitat literaria esperen motivar en un mitja com el twitter???

I no hi ha premi per missatges MSM, i per missatges per mail?

Que passa? que el ajuntament (o el partit al gobern) vol aconseguir les dades de twitter de gent que el fa servir, per inundar-los amb spam electoral o informacions municipals que nomes interessen als politics que les organitzen?

perque si fossin informacions importants per tota la ciutadania, hi han altres mitjans que el twitter.

150 Eur que el ajuntament de Premia llença per la borda. Jo li faria pagar al responsable d'aquesta barrabassada els 150 Eur de la seva propia butxaca.

Ramon Bassas ha dit...

A mi no em sembla tan malament, sobretot perquè al Twitter ho pot veure tothom. M'imagino que tenen un jurat que vetllarà per la qualitat dels premis, no ho sé. Tampoc sé si tenen interessos ocults. El que sé és que em sembla molt bona idea. Potser no pertocaria a un ajuntament fer-ho (sí donar-hi suport, si calgués), però no deixa d'estar bé. Els microrelats fan pensar, i ens convé.