divendres, d’octubre 19, 2012

El conflicte


El conseller d'Interior, Felip Puig afirmava l'altre dia que en cas de conflicte entre Catalunya i Espanya, els Mossos d'Esquadra complirien ordres de la Generalitat. Avui ha estat respost contundentment pels propis Mossos i pels partits de l'oposició. Jo trobo que, fet i fet, el més greu no és que el conseller de l'ordre públic hagi instat als funcionaris que l'han de salvaguardar (i que tenen el monopoli de la força) que se saltin la Llei, que ja ho és molt. El més greu és que en l'horitzó d'aquest dirigent polític s'hi contempli tan nítidament un conflicte que requereixi l'ús de la força. Això ho trobo bastant més greu.

Si jo fos independentista, ¿seria capaç de fer passar al meu poble un conflicte amb l'ús de força per assolir el meu objectiu? ¿Realment no hi ha alternatives? ¿El camí cap a Ítaca inclou aquesta mena de batalles navals? I, si és així, ¿hem mesurat bé les forces? 

Si una cosa trobo de positiva en el procés independentista amb què bona part dels catalans confien és en la voluntat pacífica i alegre de les seves reivindicacions. Per mi és un pèl ingènua, però la prefereixo mil vegades abans de contemplar com a possibilitat un conflicte com el que s'imagina el nostre conseller, tan zelós sempre de complir la llei ...excepte quan topa amb la seva ideologia.
Publica un comentari a l'entrada