divendres, d’octubre 26, 2012

Mataró recorda Sales, Calders i Tísner

Demà, dissabte (per alguns que llegiu això més tard, avui), Mataró ha preparat una sèrie d'activitats per recordar Joan Sales, Avel·lí Artis Gener (Tísner) i Pere Calders, en una sèrie d'actes que s'estan fent arreu de Catalunya per valorar com cal l'obra d'aquests tres noms de les lletres catalanes del segle XX, en un programa ple d'activitats des de les 12 del migdia fins al vespre. De tots tres, aquest 2012, se'n commemora el centenari. Us recomano que hi participeu, el programa, que m'ha arribat de la mà de la Neus Pinart (una activista activíssima a favor de la difusió de la cultura com no us podeu imaginar) és variadíssim i adreçat, veritablement, a tots els públics. Fins i tot aquells que mai n'han llegit res, d'aquests tres noms.

Aquí us el deixo.

12:00 Nau Gaudí (C. de la Cooperativa, 47): "Vigència de tres clàssics: Sales, Calders i Tísner". Conferència a càrrec de la doctora Laura Borràs, comissària de l'Any Literari 2012.

16:30 Plaça de Can Xammar: Simultània d'Scrabble (per a petits i grans) i mots encreuats
18:00 Llibreria Robafaves (C. Nou, 9): Hora del conte: Raspall, de Pere Calders
19:00 Espai Cultural El Públic (C. Xammar, 6): Lectura de fragments de l'obra de Sales, Calders i Tísner i lectura col·lectiva
Durant tot el dia a la Llibreria Robafaves: Exposició de fotografies del fons Pere Calders de la UAB i aparadors dedicat a l'any literari.

Podreu seguir tota la jornada a twitter amb l'etiqueta #sctmataro

Organitzen: Llegim i Piulem, Òmnium Mataró-Maresme, Robafaves, El Públic i IES A. Satorras.
Amb la col·laboració de: IMAC, Consorci Museu d'Art Contemporani-Fundació Camen i Lluís Bassat
Agraïments: Consorci per a la Normalització Lingüística, Sal Cabanyes, Fons Pere Calders UAB, Roser Trilla, Joan Safont i Teresa Sáez