dimarts, de setembre 12, 2006

Occident | Elna i Llimona | Contingència

Occident
:

Totes les contradiccions d'Occident, tota la defensa d'un règim feble (la democràcia) davant les tendències fortes rera aparents causes humils, totes les apel·lacions a la contingència davant l"acontecimiento revelador", totes les connviències entre alguns laïcistes i el Partit de Déu (Hezbol·là), totes les similituds sospitoses entre les teocràcies àrabs i la crítica interna d'Occident ("el odio a la ciudad y el anonimato, la crítica al consumismo, a la primacía de la razón unilateral, al tecnicismo sin alma, a la propiedad privada, al racionalismo sin límites, a la falta de sentido, a la pérdida del sentido de la solidaridad"), totes les denúncies al simulacre occidental de "el orientalismo como imagen distorsionada de Oriente, como el occidentalismo (la imagen distorsionada de Occidente)". Tot això és en un brillant article de Joseba Arregi, avui, a El País.
:
Dos articles més
:
Avui, La Vanguardia parla del projecte del director Manuel Huerga de portar al cinema la història d'Elizabeth Eidenbenz a la Maternitat d'Elna. espero que sigui tan emocionant i instructiva com el llibre de l'Assumpta Montellà. I ahir, Narcís-Jordi Aragó recordava a la seva setmanal columna d'El Punt el pare caputxí (i socialista!) Jordi Llimona, mort fa set anys, i l'enyor que molts tenim de les seves impertinents reflexions.
:
Contingència
:
nom Hieronymus Bosch, El jardí de les delícies, 1510 Museu del Prado, Madrid.
:
"No et repugna res del que has creat"
:
Llibre de la Saviesa, 11, 24.
:

5 comentaris:

Anònim ha dit...

está corto, desde una óptica liberal, social y democrática. Ciutadans es mi respuesta, y os animo a convencerme de lo contrario. solo Ciutadans es el Partido de la Ciutadanñia.

Pedro ha dit...

Beneurat anònim, ens hauries de dir perquè votes ciutadans. Ets tu qui ens has de convèncer de votar ciutadans i no al revés.

Jo no votaré ciutadans perquè estic en contra de la violència, estic en contra de l'antiliberalisme, crec que la política s'ha de fer amb el cap i no amb els testicles, estic en contra de la demagògia barroera i crec que la llengua catalana s'ha de protegir i no destruïr. I crec que és covard que els intel.lectuals (jeje) que van fundar el moviment hagin fugit tots per cames.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim
Celebro que siguis de Ciutadans pel Canvi, són molt amics meus.

- Pedro,
Ostres, si creus tot això, ja pots córrer a votar el PSC. :)

Anònim ha dit...

Ara també sou liberals?

Ramon Bassas ha dit...

- Pedrovasco
"Socialista, a fuer de liberal" va dir Indalecio Prieto. Doncs això.