dilluns, d’agost 22, 2005

Llavi captiu

Reflexions estatutàries i altres recomanacions
::
:
La reflexió sobre el moment actual de la redacció del nou Estatut, especialment després de la iniciativa a darrera hora de CiU i d'ERC que l'amenaça directament, provoca interessants aportacions. La del conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, d'ICV-EA, que reconeix en una entrevista a La Vanguardia d'avui que les intencions d'ERC foren amagades. També mostra un tarannà optimista (que ja m'agradaria compartir) donat que afirma que el 90% de l'articulat té l'acord del màxim nombre de grups. La consellera d'Interior, Montserrat Tura, escriu avui a El Periódico sobre l'oportunitat que, si CiU i ERC perseveren, som a punt de perdre: la de demostrar que és possible una Espanya federal als que només l'entenen unitària (serà aquest el cas d'ERC i CiU?). Altres entrevistes d'interès, publicades ahir, són les protagonitzades pel President Pasqual Maragall a Diari de Girona, pel conseller Joaquim Nadal a El Periódico, o pel diputat Miquel Iceta a La Razón. Crec que no poden dir dels socialistes que no ens expliquem prou bé, en aquest delicat cas. I que no es tracta d'una tempesta d'estiu, tampoc.
:
Parlant de l'Estatut, també crec que val la pena anar visitant el blog d'en Cinto Amat, un advocat mataroní que ha iniciat un cicle d'una reflexió a trossos, ponderada com totes les que fa, i més documentada que cap altra, sobre el tema que ens ocupa dels drets històrics. Ja ha fet el primer post i esperem amb ànsia el segon (i els altres, si n'hi ha).
:
Altres suggeriments d'avui serien, per exemple, que llegíssiu l'entrevista que el web del PSC fa al meu company Francesc Melero, regidor de Serveis Municipals i Manteniment de Mataró. No té res a veure amb l'Estatut, us ho prometo. Però us asseguro que dels seus temes és del que més em parla la gent que se m'adreça com a responsable polític. En Quico, com li diem els amics, ha estat ja responsable municipal d'Esports i de Participació Ciutadana.
:
I també que poséssiu als vostres favorits el periodista Saül Gordillo, que ha tingut l'amabilitat de citar aquest blog (glups! quan he sabut que em citava em pensava que m'anava a fer un d'aquells comentaris crítics). No sempre estic d'acord amb ell, però el que diu aconsegueix fer-me pensar. I és un honor que et citin (i una pedanteria dir-ho, ja ho sé...). El cert és que cita altres polítics de la comarca amb blog. El darrer a incorporar-s'hi, el de l'Alcalde d'Argentona, Antoni Soy (d'ERC). Això sí, torna a parlar del famós Estatut... Roda el món (blogger) i torna al Born.
:
Poemes d'agost - XIX
:
M’han fet llegir realitat descrita
amb únic far, on por, consum, ciència,
són l’ample dot de tant fracàs, l’herència
que ens vol un tremp d’ermot, runa o ermita.
:
Encalço el verb i apunto lluny la fita.
Dret, a cavall del temps i la memòria,
canvio llei per l’art de la cabòria
-bastida en vers per l’enderroc del mite.
:
Amb un cabàs d’intents –lloses, calostres-
sota el tendal, cremant d’uns ulls que lluen,
m’acull, dempeus, l’Amic de tots els rostres.
:
Si el vent s’hi plau i uns llavis insinuen
mots que he estimat, els meus besaran l’aire,
llavi captiu d’amic llavi captaire.
Carles Torner, "Io dec cantar" d'Als Límits de la Sal, Ed. Proa, Barcelona, 1985, p. 51.
Foto: Edward Hopper, Light at Two Lights (1927). Col·lecció de Blount, Inc., Montgomery, Alabama (EUA).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt interessants totes les recomanacions però, i no voldria ser impertinent, m'agradaria recomanar una altre parell d'articles per compensar i equilibrar el bomabardeig argumental del PSC.

http://www.vilaweb.com/www/elpunt/entrevistes/index.html?p_idcmp=1485913

(entrevista del PUNT a J.L. Carod-Rovira) 21 d'agost

http://www.lavanguardia.es/web/20050820/51191187541.html

(entrevista de La Vanguardia al conseller Huguet) 20 d'agost

Ramon Bassas ha dit...

Gràcies, turrai. És que als del PSC ens sobren els arguments... :)
Ara en sèrio, gràcies pel complement.