diumenge, de juliol 01, 2007

Internet contra la depressió

Llegeixo a La Vanguardia la recent publicació de l'informe Projecte Internet Catalunya (PIC), impulsat por la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i finançat per Generalitat. El titular de la notícia diu que els internautes "son más activos, tienen más amigos y padecen menos depresiones" alhora que revela que el 83% de joves catalans entre 15 y 24 anys ssón habituals usuaris de la xarxa. "Además, están más implicados en la vida política", diu.
:
L'estudi ha estat dirigit pel sociòleg Manuel Castells i Imma Tubella, directora de la UOC. Castells ha dit que "las nuevas tecnologías no encierran a la gente en casa sino que activan la sociabilidad". També recorda que l'abandonament escolar "que es del 30% y representa un problema para el futuro, puede combatirse con las tecnologías y a través del reciclaje del profesorado".
:
L'estudi conclou que hi ha un fort component identitari entre els usuaris d'Internet. L'informe diu que "el uso de Internet está asociado a un proyecto de construcción identitaria catalana que busca una nueva modernidad del país como cultura autónoma". Un bon gerro pels que pensen el contrari. A mi, però, m'agradaria que, a més, hi hagués altres valors a transmetre, posats a fer ja que la identitat, siguem sincers, no és un valor. És transitiva de valors, si de cas. I no sempre.
:
Foto: Efe.
:
Publica un comentari a l'entrada