dimarts, de juliol 31, 2007

Manuel Mas pregunta a Clos | Baròmetre | Amb paper de fumar

Manuel Mas pregunta a Clos
:
Font: El Periódico
:
El mataroní Manuel Mas fou el portaveu socialista a la compareixença que el Ministre d'Indústria, Joan Clos, féu al Congrés dels Diputats ahir. Ho explica bé al seu bloc, on diu que, de fet, les causes s'estan investigant. "Aclarides les causes que són les que provoquen les conseqüències que pateixen els ciutadans de Barcelona podrem delimitar clarament les responsabilitats i actuar precisament per que no es tornin a produir fets semblants", diu.
:
L'exaclalde de Mataró, que fa notar que cap diputat català del PP va assistir a la sessió, explica que "vaig dir al Ministre que teníem un problema que calia resoldre. Treure’n les degudes conseqüències perquè no es pugui repetir, explicar a la societat que som vulnerables i exigir a les empreses operadores que pensin menys en el valor de les seves accions i més en les accions per donar el servei que precisen els ciutadans". Crec que aquesta és una de les claus. S'ha parlat massa d'Endesa, especialment la pròpia empresa presidida pel mateix que va posar el PP, en clau de rendibilitat pels accionistes i oc en clau de prestadora d'un servei universal, encara en fase d'autèntica liberalització. Mas va afegir que cal diferenciar entre les inversions privades i les públiques (vegeu quadres) i es lamenta que "el vol de poca alçada en que es mou la política catalana comporta molt de fum, esgarips i preteses queixes vehements". Per cert, el també diputat Daniel Fernàndez ha destacat avui que els governs català i espanyol hagin donat la cara de seguida, i ha retret a Duran i Lleida que donés suport als governs del PP que van rabaixar les inversions elèctriques al país (vegeu també quadres...). No, no s'ha trobat a cap conseller a una discoteca del Maresme...
:
No sense ironia, donat que ambdós són aficionats a les lliçons, Manuel Mas enllesteix l'article amb aquest paràgraf: "Per cert, serà interessant veure que diu del tema el conegut economista i publicista Antón Costas, President del Consell (?) d’ENDESA a Catalunya. Ah!, i recordar que el seu antecessor en aquest càrrec, si mal no recordo, era el Sr. Joan Rosell, llavors i ara President de la Patronal catalana Foment del Treball Nacional".
:
Baròmetre
:
La darrera enquesta del CIS augura una victòria dels socialistes si ara se celebressin eleccions generals essent, el president Zapatero, l'únic líder que depassa la frontera del 5 quant a valoració, davant un Rajoy que no arriba al 4, encara que es preveu una important bipolarització ja que els dos partits majoritaris pugen en intenció de vot. Puja la preocupació per l'habitatge i el terrorisme.
:
Amb paper de fumar
:
Acabem el juliol però comencen les pressumptes imputacions a dirigents del PP al voltant de les irregularitats atribuïdes a la màfia russa, a Barcelona i, d'esquitllada, el nom d'un diputat de CiU que ja ens sonava... Al moll de l'os de la dreta anti-sistema. Un dels citats, marit de l'exdelegada del Govern i exministra amb Aznar, s'exculpa dels seus affaires amb russos dient "Lo hice porque los conocía como directivo del Español y lo hice gratis, para ayudarles. Nunca recibí ayuda de mi esposa, que se la cogía con papel de fumar para estas cosas". Que fina.
:

4 comentaris:

Pedro ha dit...

Va preguntar per les contradiccions entre Clos i Castells?

Per cert, Teixidó no ha estat detingut, Planells sí. Fets, no paraules.

Ramon Bassas ha dit...

Quines contradiccions?
Per què creus que caldria detenir Teixidó?

Pedro ha dit...

Quines contradiccions? La pregunta és seriosa?

Ramon Bassas ha dit...

I la teva?