dimarts, de juliol 03, 2007

Zapatero i les famílies | Més blocs | Benet i Xina

Zapatero ajuda les famílies
:

:
Una de les novetats del debat parlamentari d'aquests dies (Estat de la Nació, vaja quin nom), ha estat la promesa del President Zapatero d'atorgar a les famílies 2.500 euros per cada nou fill. Altres anuncis importants han estat la reiteració que serà implacable en la lluita contra el terrorisme i una injecció de 4.300 milions d'euros a la caixa de la Seguretat Social. la preocupant situació de la natalitat a Espanya és na tendència corrent als països de tradició catòlica en aquests darrers anys, invertint la situació amb els països de tradició protestant nòrdica, que han tingut polítiques incentivadores de la natalitat dels dels governs socialdemòcrates. Això ha fet que siguin avui els països més natalistes d'Europa.
:
Contra el que van anunciar els apocalíptics del PP, la família no es trenca. Ans el contrari: avui és més fàcil fer famílies, superant els obstacles de discriminació sexual, per exemple, o amb ajuts directes o indirectes. És a dir, com el que avui s'anuncia o com l'increment de places d'escola bresol, que també ha hagut de fer l'esquerra. L'esquerra creu en les famílies com a primer àmbit de socialització, de convicència, de transmissió de valors i d'estimació. Però se les ha d'ajudar. El mercat, senyors de dretes, no ho resol.
:
Aquí teniu el discurs íntegre del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, en l'inici del debat sobre l'Estat de la Nació al Congrés.
:
Més blocs
:
L'Associació de Veïns del barri mataroní del Palau, pocs dies abans de rebre la notícia de l'atorgament dels ajuts de la Llei de Barris, i coincidint amb l'arrencada d'una nova Junta, estrena un bloc. Segueix els passos de la de L'Havana i Rodalies, una altra associació activíssima. És la mostra com allò global pot servir per potenciar allò local i concret. Un artista, Pere-Màrtir Brasó, s'afegeix també a la nòmina de mataronins blocaires. Fora de mataró, un llicenciat de Polítiques, Albert Medrán, ha obert un bloc que li pot ser molt útil al postgrau que fa sobre comunicació política (i ha tingut l'amabilitat de'enllaçar-me). Finalment, fora dels blocs, penjo d'avui fions a finals de mes una icona-enllaç, a la meva agenda pública, on hi trobareu el web oficial (encara no enllestit) de Les Santes, la millor festa major del món. O de Mataró, vaja.
:
Carta de Benet als cristians de Xina
:
Per als qui seguiu una mica les qüestions eclesiàstiques i hagueu sentit que el futur del catolicisme es juga força a Xina, on les previsions de creixement són espectaculars, parareu atenció en aquesta carta que ha adreçat el Papa Benet XVI als catòlics del país asiàtic. Benet reconeix el paper resistent de l'Església, que està prohibida mentre que el Govern patrocina -elegint els bisbes i tot- una altra Església Catòlica fidel al Partit Comunista... com les repproduccions de ròlex que venen al mercat negre més o menys tolerat. Hi fa molt el terreny "erm en religions" de l'enorme extensió oriental. Però adverteix també que el futur de l'Església passarà inevitablement per la reconciliació. A aquests efectes, el Papa emet algunes recomanacions (formatives per als clergues, d'activisme per als laics) que facin de la fe catòlica, com crec que passarà, un dels punts més importants per a la recerca del sentit en un país on prima justament tot el contrari, com hem vist amb el capitalisme desbocat que es practica com si d'un redemptorisme es tractés. En aquest tractament, en aquesta irrupció abrupta en la vida quaotidiana que se li posa al seu servei, s'assembla força al programa comunista que ha presidit Xina des de fa tants i tants anys. La carta del Papa és una mostra que la missió es pren en sèrio. Esperem-ho.
:

5 comentaris:

Jordi Llisterri i Boix ha dit...

Sobre China, sembla que la primera resposta de les autoritats del país ha estat donar carabasses. Per tant, diplomàticament parlant no poden dir que hagi estat un gran èxit. Interès de Roma tot, però mentre la Santa Seu reconegui Taiwan es veu que no hi ha res a fer.

Javi ha dit...

Amb iniciatives d'aquest estil, el govern de José Luis Rodríguez Zapatero continua desenvolupant l'Estat del Benestar al nostre país.

Encara està per arribar la primera mesura per part de la dreta per consolidar aquest anomenat Estat del Benestar o per impulsar millores en drets socials o civils.

Ens veiem.

Ramon Bassas ha dit...

- Jordi
Fins i tot la diplomàcia vaticana té esculls...

- Javi,
Tens raó.

Napoleón Bonaparte ha dit...

La verdad aplaudo esta decisión ya que es muy necesaria, de hecho mi mujer y yo "estamos embarazados" así que imagina. Pero esto no quita(aunque desconozco la norma) que debería ser proporcional a las rentas. Es injusto que gente pudiente las reciba de la misma cuantía. De lo contrario, a los menos favorecidos se les podría aumentar la ayuda por ejemplo.

Estamos muy lejos de otros países. Recordad lo que paso a principio de año en Alemania en donde se pedía a los médicos el retraso de partos, para poder entrar en el cupo y recibir mas de 15.000 € por nacimiento. Así que queda mucho por recorrer. Como libros gratis de una vez, medicamentos en edades infantiles, etc.

Espero que no grave la renta.Me alegro de este nuevo paso para ayudar a la gente. Es muy triste tener que hacer números y quedarte con un hijo solamente.

Ramon Bassas ha dit...

Napoleón,
Tienes razón. El número de hijos no debería depender tanto de la posición económica.