dilluns, de novembre 05, 2007

Religions a la vida quotidiana | Puxan

Religions a la vida quotidiana
:
Dijous comença a Barcelona un cicle de xerrades a les biblioteques públiques amb la col·laboració Centre Intrerreligiós de la ciutat. El programa de mà llegeixo "Les creences més profundes sovint incideixen en molts aspectes de la vida quotidiana. Podem pensar que l’amor, la feina, l’alimentació, els diners o la sexualitat són qüestions més aviat transcendents o prosaiques, però en qualsevol cas val la pena saber què en diuen les tradicions religioses". Especialment quan, sovint, ens quedem amb l'exotisme del ritual o l'absurd de les prohibicions, afegeixo I quan, de fet, vivim al país l'eclosió de noves formes de creença religiosa que ens cridaran l'atenció, si més no.
:
PROGRAMA
  • Dijous 8 de novembre, 19 h: El judaisme i la lectura. A càrrec d’un representant de la Comunitat Israelita de Barcelona (Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda)
  • Divendres 9 de novembre, 19 h: El budisme i el sofriment. A càrrec de Ven Thubten Wangchen, director de la Fundació Casa del Tibet. Biblioteca Jaume Fuster
  • Dilluns 12 de novembre, 19 h: L’islam i la sexualitat. A càrrec d’Abdul Wadud Sabaté, responsable del Centre Sufí de Barcelona (Biblioteca Francesca Bonnemaison)
  • Dimecres 14 de novembre, 19 h: El sikhisme i l’amor. A càrrec de Kartar Singh, portaveu del Consell Religiós Sikh de Catalunya (Biblioteca Garcilaso)
  • Dijous 15 de novembre, 19.30 h: La fe bahá’í i el compromís social. A càrrec d’Amín Egea, membre de l’Assemblea Espiritual Nacional dels Bahá’ís d’Espanya (Biblioteca Les Corts - Miquel Llongueras)
  • Divendres 16 de novembre, 19 h: El taoisme i la feina. A càrrec de Jesús Vicens, vocal de l’Associació de Tai Chi Taoista d’Espanya (Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra)
  • Dilluns 19 de novembre, 19 h: L’hinduisme i l’alimentació. A càrrec de Duarka Das, membre de l’Associació per a la Consciència de Krishna (Biblioteca Sagrada Família)
  • Dijous 29 de novembre, 19 h: El cristianisme i els diners. A càrrec de Joan Bada, capellà i professor de la UB i de la Facultat de Teologia de Catalunya (Biblioteca Joan Miró)
  • Dimarts 4 de desembre, 19 h. Religions en la vida quotidiana. Taula rodona amb ponents del cicle, al Centre Interreligiós de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 958)

vegeu adreces aquí

:
Puxan al cel
:
Fa poca estona que m'he assabentat de la mort de Josep Mª Puxan, capellà i consiliari de la JOC i l'ACO, una persona interessantíssima que descriuen avui tan bé des del bloc de L'Agulla (on reprodueixen dos articles sobre ell) i que precisament vaig veure per darrera vegada en un funeral, aquest agost. No en dic res més amb la condició que llegiu aquests tres lincs, com una mena de pregària de difunts.
:

2 comentaris:

musicbcn ha dit...

Hola Ramon,

No sé si ets amant dels memes o no. A mi, ni fu ni fa, però el Jose (trinitro.bloc.cat) me n'ha passat un i jo, si no et sap greu, te'l passo a tu:

http://musicbcn.blogspot.com/2007/11/meme-musical.html

Ramon Bassas ha dit...

- Joan,
Bé, els faig servir com a manera de 'fer xarxa'. El cert és que jo sóc molt poc musical, però miraré de respondre'l aviat. Gràcies.