dijous, de novembre 01, 2007

Sentència de l'11-M

Vinyeta de Forges, avui a El País
:
Sí, s'ha fet justícia, sembla, amb les condemnes dictades pel tribunal de l'11-M. Un cop més, l'immens dolor que l'atemptat terrorista va causar a la societat espanyola, i l'allau solidari a les víctimes, s'imposa davant tota consideració. L'Estat de Dret, ara, després d'un llarg i exemplar judici, ha dictat les seves respostes als autors de l'atemptat, identificats i detinguts després d'una impecable tasca d'investigació policial i judicial. Podem estar orgullosos del nostre sistema judicial, del qual sovintegen exemples contraris que ens en fan dubtar.
:
El més greu de tot, des del principi però també en aquests moments, és l'actitud hipòcrita i mentidera del PP, el qual des del primer dia ha volgut llançar sospites de connivència més enllà dels autors reals, interferències impresentables en el procés judicial i una versió, la de la pressumpta autoria d'Eta, senzillament per justificar la seva contundent derrota a les eleccions de 2004 i amagar que van mentir davant els ciutadans de forma tan descarada que se'ls va veure el plumero ben aviat. Ho van fer tots, des d'Aznar a Rajoy, des de Zaplana a Acebes, i no fa pas massa temps que ho anaven reiterant, amb l'ajut de premsa afí. I els ciutadans no els podran perdonar mai la mentida, l'ús del terrorisme per interessos electorals i la poca valentia de reconèixer el que ja no es pot negar de cap manera.
:

9 comentaris:

Dessmond ha dit...

Ramon,
Et constesto aquí el comentari que m'has fet:
Les meves són del cementiri de Santa Maria de Bellver, al Penedès. És un lloc ple de vinyes. Un paisatge òptim per quedar-s'hi a reposar de per "vida".
Les teves són de Mataró?. Tens bon ull fotogràfic. Avui hi havia una llum preciosa.

Napoleón Bonaparte ha dit...

Menudos impresentables. Ya ves lo que hacen los políticos por conseguir-mantener, el poder. Pero en este caso, ha sido vomitivo.

Recuerdo los primeros días tras el atentado. Penoso y lamentable.

Les he dejado mi humilde opinión al respecto en nuestro Blog, además de como llevar al ínclito de Aznar a ser Juzgado por crímenes de Guerra así, como algún comentario sobre su afición, a "pasarse" con la botella.

Nunca conocí, tanta prepotencia, chulería y megalomanía con la que nos premiaba, José María.

Un saludo, y más de uno debería quedarse en casita y, no salir durante algunos meses.

Ramon Bassas ha dit...

- Dessmond
Gràcies, el lloc és molt bonic. Sí, les que he posat al fotobloc són d'aquest matí al cementiri dels Caputxins. Tens raó, el dia avui era radiant.

- Napoleón,
Me gustaría pensar que soy diferente a ésos... a pesar de que me incluyas en eso que se llama 'polñiticos'

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Com ja vaig titular-ho en el meu post el PP pateix: "amnèsia del ranciocasposisme".

David Morgades (EL RACO DE MATARO)

Anònim ha dit...

Ramon,
d'acord amb tot el que comentes. I el que és més greu, els Zaplana i Acebes segueixen donant lliçons d'ignorància i mediocritat als seus acòlits, una manera fastigosa i sinistra d'entendre la política.

Dit això, però, també em repugna la manera que entren en aquesta mena de joc alguns dels nostres. Trobo llastimoses les declaracions d'un polític seriós com el Rubalcaba; patètics els comentaris del José Blanco (a vegades em pregunto que seria d'aquest individu si no fos el llepa numero u d'en Zapatero).

Qui ha de fer justícia, l'ha fet. Sigui doncs el que els jutges diuen i amén. Els nostres governants (al govern i a l'oposició) que es dediquin a resoldre problemes i no a crear-los, que per això els paguem i alguns, fins i tot, de tant en tant, ens molestem en anar a votar.

Ramon Bassas ha dit...

- David,

És que són uns impresentables.

- Vladimir,

Bé, però crec que no es pot callar davant tanta mentida.

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt l'acudit gràfic.

"apoyaré el estatut que salga del Parlament de Catalunya".

No són els únics que menteixen. Quan la mentida és per part dels malalts mentals ens ha de fer pena. Quan és de part dels "nostres", ja no.

Perquè mai cap geperut es veu el seu gep?

Carles

Anònim ha dit...

Ramon,
la mentida ja té resposta, la sentència. Ara el gos està rabiós i borda, ho explicava ahir la Montserrat Nebrera en una carta al Rajoy. Només algú amb cervell de Cirera pot ser tan obtús.

Com vas dir en un post anterior: si borden, senyal que anem bé.

Ramon Bassas ha dit...

- Carles
El procés per aprovar l'Estatut va ser el que preveu l Constitució (i el que tothom comptava el famós 30 de setembre). Després, fou refrendat pel Parlament i per les urnes. En fi... això ho trobes comparable?

- Vladimir
'Ladran, luego cabalgamos'