dissabte, de novembre 03, 2007

Rànquings i taules

:
Ja sabeu que aquest no és estrictament un bloc polític, més enllà que el que l'escriu s'hi dedica i que molta part dels escrits ho són. Però vaig optar per fer-lo una mica més ampli, més que res perquè jo també sóc una mica tastaolletes. Però, i avui va d'autobombo, aquesta qualificació permet de fer rànquings i compatarives que aprofito per donar-vos a conèixer. En Marc Arza em va fer arribar fa dies aquesta curiosa taula periòdica de la catosfera, és a dir, dels blocs catalans, en el que tinc l'honor d'ocupar un bon lloc. Diu que ha fet comptant les dades del Technorati, una bona eina per conèixer el volum de l'impacte real de cada un dels blocs.
:
En José Antonio Donaire (el de la foto), tota una referència avui per conèixer l'impacte dels blocs polítics, situa el bloc que esteu llegint al lloc 7è dels 25 principals blocs polítics de Catalunya. A Alianzo, un web que va seguint el rastre a molts blocs d'arreu, situa avui per avui aquest bloc al lloc 13 del rànquing de polítics amb bloc que prèviament s'hi han inscrit. També és l'onzè dels escrits en català, de la temàtica que siguin, el 102 dels fets a Catalunya, i el 675 dels fets a Espanya.
:
Dues conclusions. Una, que això dels blocs funciona, és una eina útil i molt positiva per a la interacció que, a més, va tenint èxit. Dues, que, encara que la passió per comptar-ho tot i per competir en tot se'ns mengi, l'objectiu del bloc tampoc ha de ser el de guanyar guerres estadístiques. És una bona eina però que té limitacions (què ens han de dir als que escrivim en català...). I cal assumir-les.
:
Per últim, hi ha algunes novetats en aquest bloc. Per exemple, la introducció de la versió en àudio del post, gràcies al portal Evoca, l'únic problema del qual és que és de pagament quan acumules més de 15 minuts (una altra opció bona és Pamela). Veurem si més endavant ho usos per altres aplicacions que no la simple lectura que, fora de persones amb problemes de visió, serveix als fans de la meva melodiosa veu mentre no m'escolten. Una altra novetat són alguns nous blocaires que enllaço: La historiadora nascuda a Mataró Assumpta Montellà, l'amic i militant de CiU (sí, això és possible) David Morgades, l'amic i regidor del PP (també, també) José Manuel López i el socialista de Granollers de Q-menta, Joan Ramon, i els mataronins Ivan Pera (regidor que obre el bloc cada 2 anys, més o menys... és el de la foto) i Marc de San Pedro, que assessora aquest humil i ignorant blocaire en les novetats tecnològiques.
:

Publica un comentari a l'entrada