dilluns, de juny 02, 2008

En equip i compartir

Raons de Pes - VI
:
Igual com per a la Coca-Cola, per exemple, té més valor la marca que no pas les instal··lacions on es produeix la beguda, per a un país importa més la voluntat col·lectiva de desenvolupar-se que no pas els recursos materials que té.
:
Per mesurar l'èxit de la política econòmica orientada al desenvolupament, la qualitat de les institucions públiques -que inspiren confiança als inversors- i l'agilitat amb què les empreses incorporen noves tecnoligies.
:
Un estudi de The Economist sobre l'organització de les empreses assenyalava que per fer productiu el treball basat en el coneixement (...) aconsellava dues pràctiques: (...) potenciar el treball en equip [i] (...) compartir.
:
Àngel Pes, Necessitem Governants, Mina Ed., Barcelona, 207, pp. 70, 75.
:

2 comentaris:

Xavier Mir ha dit...

No serà ERC sinó un altre cop el PSC qui provoqui una crisi de govern

En la legislatura anterior, Pasqual Maragall anuncia una reforma de govern que ni el seu propi partit no li deixa fer. Quan finalment la fa, ERC entén que és per esgotar la legislatura. Tot i que el posicionament d'ERC en l'Estatut és coherent amb l'acord de defensar el mateix a Catalunya que a Madrid, Maragall els expulsa del govern i el temps ha donat la raó a ERC: Maragall ja no és ni militant del PSC.

Ara, un altre Maragall, Ernest, torna a actuar irresponsablement, com si tant se li'n fotés que la seva actuació pugui provocar una crisi de govern. Com si fos més important portar la contrària a ERC que fer una acció de govern responsable, seriosa, consensuada.

I la seva actuació coincideix amb altres informacions que els mitjans afins intenten minimitzar, endolcir o silenciar, però que la xarxa s'encarrega de posar al seu lloc: la MAT i els metges.

Realment, després de molts intents a l'estil kamikaze i després que ERC hagi aguantat de tot i que això tingui un cost en el debat intern del partit, el PSC acabarà carregant-se aquest segon govern d'esquerres i demostrant que, per damunt de tot, hi ha els interessos de Zapatero i d'Espanya, no pas els de Catalunya.

Un partit tan irresponsable es mereix passar uns quants anys a l'oposició.

Ramon Bassas ha dit...

Xavier
Ostras, a veure si em tornes a treure en un llibre teu. Sobre el tema, francament, no trobo que n'hi hagi per tant.