dimarts, d’agost 19, 2008

Visitar malalts

Propostes d'agost - 19 :

Ja sé, els hospitals són pesats i a l'estiu, més. Algunes persones no en trepitgen mai cap perquè diuen que els fa venir 'mal rotllo'... i penso amb l'atac d'ansietat que tindran el dia que les operin de l'apèndix, posem per cas. És clar que jo, que sóc aprensiu i mal malalt, seria un desastre.
:
Mentre això no arriba, la proposta d'avui és passar per un hospital o una clínica on hi hagi algú ingressat, del que sigui. Segur que hi teniu un conegut, amic o familiar, encara que sigui llunyà. Agrairà la visita i veureu que, en realitat, hi ha coses pitjors que no fer vacances o no anar-se'n. De cop us veureu sol·lícits comprant un Hola o qui sap què. I si no sabeu de què parlar, no passa res, els temes hospitalaris són molt soferts.
:
Els hospitals són el revers de la imatge plàcida de l'estiu: lliteres enlloc d'hamaques, sèrum en comptes d'un còctel, habitacions sense massa intimitat enlloc de les d'hotel, estades avorrides enlloc de visites culturals, nits de roncs enlloc de discoteques, mutilacions on hi havia d'haver morè, infermeres amb blanc transparent i no pas tanga amb top-less, sondes per sexe. No digeu si no hi ha més 'vacances alternatives' que aquestes.
:
El millor, però (això encara no ho he fet) és anar a un hospital sense rumb fix, una mica com els capellans o vicaris que passen cada dia per les habitacions a veure si arrepleguen una ànima desembenada. Jo, cada vegada que pujo al de Mataró, m'hi trobo tothom. Ja sé que sembla una mica frívol i fins i tot cínic, això, però fem coses molt pitjors per anar a trobar gent. Almenys, així, segur que a més d'un li farà gràcia rebre la teva inesperada visita. I, si no, potser et farà gràcia a tu, digueu-me dolent.