dilluns, de març 02, 2009

Confiança

El millor de la xerrada de Josep Ibern, director general de Caixa Laietana, en la presentació de l'Informe de Conjuntura de Mataró corresponent al segon semestre de 2008, dijous passat, no va ser tan sols la seva magnífica exposició, que podeu veure resumida en aquest article d'El Punt o aquest altre de capgros.com, sinó veure'l optimista, desimbolt, modern i simpàtic. Crec-i així li vaigdir- que hauria de fer més 'bolos'. Les caixes i els seus dirigents, és clar, demanen discreció; però també ens convé conèixer de tant en tant com interpreten el gran cabal d'informació que arriben a processar. En una ciutat com la nostra, que sembla que tot s'hagi de fer d'amagat, val doblement aquesta posada en escena del director general, des de fa just un any, de la principal entitat financera que acull.
:
D'altra banda, la tesi d'Ibern podria resumir-se en què la sortida de la crisi ens ha de trobar treballant, innovant, mirant què fan els altres (avantatges de la globalització), confiant, no deixar-se aclaparar per la por (el 90% de la població espanyola ha vist incrementar el seu poder adquisitiu gràcies a la baixa inflació), etcètera. També va advertir quelcom que alguns del ram ja m'han dit més vegades: en el moment que l'oferta d'habitatges torni a ajustar-se a la demanda anual (oferta que ha passat de ser massa a massa poca), la crisi immobiiària troba el seu fi. I que això, estadísticament, no és tan lluny. Potser el 2010 amb alguns indicadors millorats enguany. Tant de bo Nostre Senyor l'escolti.
:
Foto: E.F.
:

6 comentaris:

Anònim ha dit...

A la caixa laietana li han tret una A en la seva qualificació de credit/risc.

Aquest senyor també es responsable de que la caixa estigui com está i com molts altres bancs estigui fins a les orelles en paper que no val ni la tinta en la que está impresa la lletra.

La seva feina es precisament, dir el que es tingui que dir - encara que no s'ajusti exactament a la veritat - per recobrar una confiança que la entitat ara mateix no mereix.

Pero es clar, com el Sr. Bassas el veu optimista, desimbolt, modern i simpàtic, ja li está be!

Es increible. Sr. Bassas apunti's a un curs d'economia i aprengui quelcom: Les actituts optimistas, desimboltes, modernes i simpatiques no tenen absolutament res a veure amb la solidessa finançera de una entitat.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim
Sí, també en va fer esment. Alhora, va donar alguns exemples de qualificacions excel·lents prèvies a empreses que feien fallida poc després.
És increïble, Sr. Anònim, apunti's a un curs d'ortografia i aprengui quelcom: solidesa no va amb doble essa al final i financera no porta ce trencada.

Anònim ha dit...

No tinc el benefici d'haver estudiat català a la meva infantesa doncs estava prohibit. I ademés a casa, els meus pares eren emigrants castellanoparlants. Per tant soc totalment autodidacta. Prou que faig un esforç... com per que algú que hi viu dels meus diners m'ho restregui per la cara... Pero no es preocupi, no li ho tindré en compte... excepte quan vagi a votar.
I amb la que está caient, li aseguro que si tinc uns estalvis no seran per gastarlos en un curs de català.

Ramon Bassas ha dit...

Ben fet q fa. A més, hi ha classes gatuïtes. Quan m'apunti a les d'economia, li faré saber. No sabia q fos tan dolent donar opinions positives d'una bona conferència.

Anònim ha dit...

al anonimo: no se porque se molesta en escribir aquí, hace tiempo que este personaje ya ha dejado claro - y esta es una muestra más - de su arrogancia, chuleria y manera de percibir el mundo en el que vive. Y por eso dejé de escribir aquí, tenía la sensación de estar dandome contra un muro de ladrillo insoportablemente soberbio.


Dicho esto, saco mi pañuelo blanco y pido la amarilla y luego la roja para el Sr. Bassas

La amarilla porque la argumentación exculpatoria propuesta no es valida. El hecho de dar ejemplos de empresas que iban muy bien y quebraron no implica que empresas que van declaradamente mal no tengan que tirar abajo la persiana como desgraciadamente vemos cada dia. Es la mania de los politicos a desviar la atencion en lugar de afrontar los hechos como son. No se porqué hay gente que todavia cree que pueden influir en alguien así. Supongo que será por el mismo motivo por el que hay gente que cree en papa noel o en dios.

Por lo que respecta a la tarjeta roja se la saco porque alguien con su cultura, debería saber que la gente tiene el nivel de educación que tiene y ante el caso expuesto, si la persona se esfuerza en expresarse en catalán aunque con alguna falta, bastante hace, y no todo el mundo tiene posibilidades o tiempo de asistir a las cacareadas clases gratuitas o ¿acaso preferiría el Sr. Bassas que el anonimo escribiera en el idioma del imperio?

En lugar de tratar al ciudadano con respeto y humildad le responde con divagaciones y además le recrimina las faltas de ortografia. ¡Si señor! ¡puede colgarse otra medallita y pasearla orgulloso por su "hazaña"! Así me gusta! ¡calidad cristiana de persona! ¿Sabe que? se merece el mismo exhabrupto que La bordeta dedicó a los impresentables del PP

ATILA

Ramon Bassas ha dit...

Atila,

No entenc pq Anònim em pot enviar a classes d'economia -és més educat q vostè- i jo no el puc replicar amb ironia.