divendres, de març 20, 2009

Joies amagades

Ahir vam anar a visitar algunes del conjunt de masies i de cases rurals que hem inclòs en un Catàleg amb l'objectiu de possibilitar l'ordenació dels seus usos i futures ampliacions, amb una doble pretensió: assegurar la viabilitat econòmica d'aquestes finques i possibilitar una millor gestió del paisatge dels espais lliures de Mataró. Us he posat algunes imatges perquè en gaudiu i ara us deixo alguns lincs amb frases, que ja em fan el post d'avui, per si algú en té més ganes.
:
  • Vegeu nota i resum: "El Servei de Desenvolupament Urbà de l’Ajuntament ha elaborat un catàleg de les masies i cases rurals que estan situades al sòl no urbanitzable de Mataró. Aquest catàleg aplega les 31 edificacions que el Pla General d’Ordenació de Mataró (PGOM) ja considerava zones de conservació de l’hàbitat rural en sòl no urbanitzable, i afegeix 6 més, sumant un total de 37 cases."

  • Editorial de capgros.com: "Aquest patrimoni pot esdevenir una nova via de negoci, una forma diversificació de l’activitat econòmica de la ciutat, i alhora convertir-se espai de lleure i d’activitat per a molts mataronins que fins ara simplement desconeixien la seva existència. Les masies, però, segueixen estant en sòl no urbanitzable, així que la sostenibilitat i l’equilibri han de ser dos elements a tenir en compte sempre a l’hora de desenvolupar aquestes vies de negoci."

  • Notícia a capgros.com: "el regidor d’Urbanisme assegura que molts d’aquests “han mostrat interès en fer coses, i s’han creat expectatives davant del canvi de normativa”. (...). Amagades als ulls de molts mataronins, en espais recòndits del terme municipal de la ciutat, algunes d’aquestes masies són autèntiques joies. "

  • Notícia a El Punt: "Bassas, a més, defensa que, amb l'objectiu de reordenar els usos, es pretén que aquestes cases «subsisteixin» i que no acabin abandonades, i de retruc s'aconsegueix una gestió òptima de l'espai no urbanitzable. «En un moment de crisi, diversificar l'activitat econòmica i fer-ho amb criteris sostenibles és bo», va afegir-hi".

Fotos: Can Vilardell, Can Tria i Ca l'Iborra (de Romuald Gallofré); Pins a Can Ribot, Finestra des de Can Tria de Mata i darrere de Can Vilardell (meves).

:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

si no hi han calés per acabar la restauració de Can Palauet, que ademés de ser edificació protegida está al casc urbà, ara us voleu fer carrec de mes? com penseu finançar el manteniment?

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
Mira bé el que proposa. No es tracta de fer cap restauració, sinó de permetre usos i ampliacions d'acord amb la Llei.