dilluns, de març 08, 2010

Dones en Xarxa

Hi ha un treball silenciós pero molt interessant, a Mataró i a altres llocs gràcies a l'entitat Dones en Xarxa, que consisteix en promoure la presència de més dones a la xarxa, especialment d'aquelles que, per motius generacionals o culturals, troben que internet és un galimaties d'adolescents complicadíssim almenys tant com l'adolescència. Capgròs parlava l'altre dia de l'experiència a la nostra ciutat promoguda pel al Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD), que depèn de l'Ajuntament, gràcies a la regidora Ana Barrera. L'acció s'ha concentrat en determinats barris de la ciutat que compten, a més, amb uns alts índexs d'immigració, i hi han participat 60 dones.
:
El món on ja som és un món de la primacia d'internet i les xarxes. I la lluita contra les desigualtats passa avui per estendre aquestes xarxes, i els coneixement que s'hi comparteix, allà on 'el mercat' o qui sigui no té cap interès en que arribi. Diria que això és de les coses més importants que ha de fer l'esquerra global en un món global. I fer-ho ben localment, allà on hi ha molt a posar en xarxa.
:
Foto: R. Gallofré
:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

i com a carrec public, qué diries de un alt carrec public a la nostre ciutat que no li pasa la pensió a la seva ex dona?

mireia ha dit...

Hola Ramon soc la Mireia,la tallerista i gestora de contiguts web de dones en xarxa Mataró. T'estic molt agraida pel teu escrit, mai no hi ha prou gent que ens animi a seguir endavant en aquests projectes.

Moltes gràcies.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
Doncs que ho arregli, sigui alt, baix, càrrec o descàrrec.

- Mireia,
Felicitats per la feina que feu; certament, pels ànims mai no tenim temps. Però s'ha de fer. La feina que feu és importantíssima.